Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Με τα πόδια πήγε στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, ο αντιπρόσωπος του εργ. κέντρου Λειβαδιάς


Σε μια εντυπωσιακή μορφή διαμαρτυρίας απέναντι στην ηγεσία της ΓΣΕΕ και την «απραξία της τα τελευταία χρόνια, καθώς δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων στη μέχρι σήμερα εξαθλίωση των εργαζομένων από την εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική», προχώρησε ο Τάκης Οικονόμου, β” Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς.
Με αφορμή το πανελλαδικό συνέδριο της Συνομοσπονδίας, που προγραμματίζεται μεταξύ 21 και 24 Μαρτίου, στην Αλεξανδρούπολη και κατά το οποίο θα ψηφιστούν οι προγραμματικές αρχές και τα όργανα διοίκησης της ΓΣΕΕ, ο κ. Οικονόμου, διένυσε την απόσταση από τη Λιβαδειά ώς τη θρακική πόλη με τα πόδια, θέλοντας να αναδείξει «μια άλλη μορφή συνδικαλισμού, του συνδικαλισμού του πεζοδρομίου».
  «Γίνεται ένα συνέδριο από το οποίο η βάση απαιτεί άλλα πράγματα, η ηγεσία πράττει τελείως διαφορετικά, εφαρμόζοντας την κυβερνητική και εργοδοτική πολιτική, γίνεται ένα συνέδριο χωρίς αυτούς. Βγαίνουν νόθοι σύνεδροι και υπάρχουν αναρίθμητες κατηγορίες κατά το παρελθόν για νοθεία των εκλογών. Να ξυπνήσουν οι εργαζόμενοι», δήλωσε.
Εξω από την Κατερίνη, σε συνέντευξη που έδωσε σε τοπικά μέσα είπε πως καθημερινά διένυε  απόσταση 40 – 50 χλμ., πραγματοποιώντας όμως και μερικές «εκτροπές» από τη διαδρομή του. Προ ημερών βρέθηκε στο Κιλελέρ, προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση εις μνήμην του αγωνιστή Μαρίνου Αντύπα, ενώ αργότερα πέρασε  και από τη ΒΙΟ.ΜΕ., στη Θεσσαλονίκη, για να εκφράσει τη στήριξή του στους εργαζομένους.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο  Οικονόμου επιλέγει μια δυναμική, αν και μοναχική, μορφή διαμαρτυρίας. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για τις περικοπές στα εισοδήματα των εργαζομένων της «Αλουμίνιον Α.Ε.».

PopoutΣτην αξιέπαινη διαμαρτυρία του Οικονόμου δεν έχουμε να προσθέσουμε πολλά. Το μήνυμα δεν έφτασε στους σωστούς ανθρώπους, το συνδικαλιστικό σκυλολόι που μαζεύτηκε ξανά για να προωθήσει τις εντολές των αφεντικών. Αποδυναμωμένη η ΠΑΣΚΕ και προ διάσπασης, στη ΔΑΚΕ να παίζεται ξύλο μεταξύ συνδικαλισταράδων, με τις αριστερές παρατάξεις οχυρωμένες στα μαγαζάκια τους, δεν αναμένονται εκπλήξεις παρά μόνο πανηγυρισμοί κοματόσκυλων στο τέλος. Οι εργαζόμενοι πήραν και το δεύτερο μήνυμα του Οικονόμου, καιρός να σηκώσουν και τη γροθιά κάποτε.


Πηγή: εργασιακό δελτίο 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.