Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Φασιστική δολοφονία εργαζόμενου μετανάστη στα Πετράλωνα


Ο Σαχζάντ Λουκμάν πήγαινε στη δουλειά του στο φούρνο στις 3:30 το πρωί οδηγώντας το ποδήλατό του σε κάποιο δρόμο στα Πετράλωνα. Δύο φασιστοειδή κινούμενοι με μηχανάκι του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν πισώπλατα με μαχαίρι στην πλάτη. Ο άτυχος Σαχζάντ ξεψύχησε στο δρόμο λίγο πριν έρθει το ΕΚΑΒ.

Περίοικοι και διερχόμενοι που ειδοποίησαν τους μπάτσους είδαν έκλπηκτοι μια ψυχρή αντιμετώπιση από τα τσιράκια του Δένδια. Ευτυχώς ένας οδηγός ταξί είδε τον αριθμό κυκλοφορίας από το μηχανάκι και ειδοποίησε τους μπάτσους.

Τα φασιστοειδή πιάστηκαν στην οδό Φιλλελήνων σταο Σύνταγμα μετά από λίγη ώρα. Ενας πυροσβέστης 29 ετών και ένα κλεφτρόνι 25 ετών είχαν πάνω τους στιλέτα, το ένα είχε ακόμη πάνω του το αίμα του Σαχζάντ. Στην ανάκριση ισχυρίστηκαν μπούρδες, όπως ότι κλείστηκαν από το ποδήλατο και αρπάχτηκαν στα χέρια με το θύμα, προσπαθώντας έτσι να ελαφρύνουν τη θέση τους.

Κάτοικοι, μετανάστες  και συλλογικότητες στα Πετράλωνα έκαναν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας την ίδια μέρα το βράδυ. Περίπου 1000 άνθρωποι που πορεύτηκαν δήλωσαν τη διαμαρτυρία τους για το νέο φονικό και κράτησαν ενός λεπτού σιγή στον τόπο της δολοφονίας.

Πολλοί που παρακολουθούσαν την πορεία έλεγαν πως νοιώθουν συντετριμένοι, είναι εργάτες και νοιώθουν αλληλέγγυοι με κάθε φουκαρά που παλεύει να επιβιώσει από όπου κι αν κατάγεται.

Η συνέχεια είναι προβλεπόμενη εύκολα, το κόμα του Μιχαλολιάκου θα πει ότι το καταδικάζει και πως δεν ξέρουν τίποτα, οι φασίστες θα φυλακιστούν και θα πέσουν μάλλον στα μαλακά, ενώ οι συγγενείς θα κληθούν να πληρώσουν ένα μεγάλο ποσό για να πάει η σωρός στο Πακιστάν.

Δύο σημαντικές λεπτομέρειες, στο σπίτι του νεώτερου φασίστα βρέθηκαν σιδηρογροθιές, μαχαίρια, ρόπαλα, σφαίρες και φυλλάδια της “Χρυσής Αυγής”, ενώ η πινακίδα στο μηχανάκι την ώρα της σύλληψης ήταν μισοκρυμένη κάτω από τη σέλα.

Πηγή: εργασιακό δελτίο



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.