Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Τα πειραματόζωα του πολέμου



Συνέντευξη Κώστας Φωτάκης

Το όνομά σας;

Φωτάκης Κώστας. Μέχρι το 1998 στην Ελλάδα, η ύπαρξη όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου ήταν ένα ερωτηματικό το οποίο δεν είχε απαντηθεί καταφατικά και κατηγορηματικά. Ήδη από το 2000 και μετά, όταν άρχισαν να επιστρέφουν οι πρώτοι στρατιώτες που είχαν συμμετέχει στον πόλεμο του Περσικού, στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και ειδικά στις επιθέσεις που γίνανε στη Βοσνία και στις πολεμικές συρράξεις και όταν άρχισαν τα πρώτα προβλήματα υγείας να λαμβάνουν χώρα, αρχίσαμε και εμείς σαν Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και σαν Αντιπολεμική Κίνηση να προσπαθούμε να δούμε που υπάρχουν όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου και αν υπάρχουν όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ελλάδα.

Με τρόμο ανακαλύψαμε ότι δεν υπάρχει ελληνικό νησί το οποίο να μην έχει τις αποθήκες του, τις στρατιωτικές αποθήκες του γεμάτες από όπλα, από πυρηνικά όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου. Ειδικά με τα βλήματα των αντιαεροπορικών πυροβόλων ZU-23, τα περίφημα Β3Τ, τα οποία έχουνε επικάλυψη απεμπλουτισμένου ουρανίου και τα οποία χρησιμοποιούνται από τους φαντάρους και μεταφέρονται με γυμνά χέρια. Γίνονται βολές στα πεδία βολής μολύνοντας με οξείδιο του ουρανίου τα νησιά και τα οποία προκαλούνε άπειρα προβλήματα υγείας στους κατοίκους. 

Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης έχει παραδεχτεί ότι υπάρχουν αυτά;

Ο στρατός επειδή είναι ένα απίστευτα στεγανό κύκλωμα το παραδέχτηκε ύστερα από έντονες πιέσεις όταν ήδη είχαμε τους πρώτους θανάτους κυρίως από στρατιώτες που είχανε γυρίσει από τις εμπόλεμες περιοχές. Παραδέχτηκε γιατί μην ξεχνάτε ότι τους είχαμε δώσει και τα εγχειρίδια που είχαμε βρει όπου περιέγραφαν τα βλήματα τα διατρητικά βλήματα, ειδικά των ΖU και των MILA, σαν όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου και στο οποίο δεν μπορούσαν να το αρνηθούνε. Ήταν τα επίσημα εγχειρίδια των εταιρειών που παρήγαγαν αυτά τα όπλα.

Αφού το παραδέχτηκε ξεκίνησε μια απίστευτη μάχη απόδειξης ή μη κατά αυτούς, των προβλημάτων που προκαλεί το απεμπλουτισμένο ουράνιο και στο οποίο με τους διαδοχικούς θανάτους που είχαμε αναγκαστήκανε να παραδεχτούνε ότι όντως αυτό το πρόβλημα υπάρχει. Αλλά ο Ελληνικός στρατός είναι πάρα πολύ καλός και προσπαθεί να εφοδιάζει τους φαντάρους του με όλα τα μέτρα ασφάλειας. Αυτό φυσικά σε καμία περίπτωση δεν έγινε. Υπήρχανε έφεδροι που μεταφέρανε τόνους πυρομαχικών με γυμνά χέρια, όταν αρκεί ένα μόριο απεπλουτισμένου ουρανίου για να προκαλέσει προβλήματα καρκίνου και λευχαιμίας. Υπήρχανε πεδία βολής που ήτανε δίπλα σε τουριστικές περιοχές ή δίπλα σε κτηνοτροφικές μονάδες όπου κατανοητό ότι τα ζώα τρέφονταν ουσιαστικά με τα υπολείμματα των βλημάτων του απεμπλουτισμένου ουρανίου. Δόθηκε μια μάχη η οποία, τα επιχειρήματα από την πλευρά αυτών που θέλανε να σταματήσουνε αυτή την μόλυνση ήτανε τόσο συντριπτικά που ο στρατός αναγκάστηκε να το παραδεχτεί. Από το 2005 και μετά απλώθηκε πάλι ένα πέπλο σιωπής και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν το εκπροσωπεί, προσπαθεί να σταματήσει τη συζήτηση για το απεμπλουτισμένο ουράνιο.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει παραδεχτεί τη σύνδεση θανάτων ορισμένων στρατιωτών με τη μόλυνση από απεμπλουτισμένο ουράνιο;

Επίσημα δεν υπάρχει καμία κυβέρνηση που να το έχει παραδεχτεί. Θυμάστε εκείνο τον τυχάρπαστο τον Τζέιμς Εϊ στο Κόσσοβο που όταν έκαναν εκείνο το λάθος και σκοτώσανε δεκάδες αθώους ανθρώπους τα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, έκανε μια δήλωση η οποία έλεγε ότι το απεμπλουτισμένο ουράνιο δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για τους θανάτους, αυτό είναι λυμένο και ότι... Αλλά και να ευθύνεται, σύγχρονος πόλεμος χωρίς απεμπλουτισμένο ουράνιο, χωρίς βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου δεν μπορεί να υπάρξει και αυτό είναι αναγκαίο κακό, μια παράπλευρη απώλεια. Αυτό είναι δεδομένο. Θεωρούν ότι έτσι πρέπει να είναι και έτσι θα είναι και όταν ξεκινάς με αυτή τη λογική θα πρέπει οπωσδήποτε να αποδείξεις ότι δεν έχει καμιά ευθύνη για τους θανάτους.

Το σύνδρομο του Κόλπου, το σύνδρομο των Βαλκανίων αργότερα και τα θύματα που έχουμε καταγράψει εδώ νομίζω ότι είναι δεδομένο ότι το απεμπλουτισμένο ουράνιο ευθύνεται για αυτούς τους θανάτους. Να πω και το, να συμπληρώσω ότι όλες οι προσπάθειες σε εισαγωγικά που έχει κάνει το Υπουργείο να αποδείξει την μη ύπαρξη απεμπλουτισμένου ουρανίου στο αίμα, και μορίων απεμπλουτισμένου ουρανίου στο αίμα των φαντάρων έχουν γίνει με μέσα στα οποία εκ των προτέρων ξέραμε ότι δεν θα το αποδείξουνε.

Δηλαδή δεν μετριέται το απεμπλουτισμένο ουράνιο με τους κλασικούς μετρητές ραδιενέργειας, με τα οποία πήγανε μετά από 10 μέρες στα πεδία βολής. Δεν μετριέται το απεμπλουτισμένο ουράνιο στο σώμα των στρατιωτών με τους κλασικούς τρόπους. Πρέπει να περάσουνε από ειδικές εξετάσεις. Σε αυτό περάσανε, περάσανε γύρω στους 200 στρατιώτες, στους οποίους 15 σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργείου αναφέρθηκε μόλυνση από το ουράνιο.

Οι οποίοι νοσήσανε αργότερα;

Εμείς σε αυτούς τους 15 ήτανε οι επίσημες πληροφορίες μέχρι το 2003 ότι νοσήσανε και ότι αρκετοί από αυτούς πεθάνανε. Και φυσικά καταλαβαίνετε ότι ένας τέτοιος μηχανισμός όχι μόνο κρύβει τα νούμερα και τα ονόματα αυτών των ανθρώπων που έχουνε νοσήσει αλλά χρεώνει και τους θανάτους σε άλλες αιτίες και αντίστοιχα διαμορφώνει ένα τέτοιο περίγυρο εκβιασμών στο συγγενικό περιβάλλον, διαμορφώνοντας ένα τέτοιο πέπλο σιωπής που δύσκολα μπορείς να πάρεις πληροφορίες. Έχουμε και είχαμε επαφές με ανθρώπους οι οποίοι ρητά και κατηγορηματικά μας έχουνε δηλώσει ότι δεν μπορούνε να κάνουνε δηλώσεις να πάνε παραπέρα. Χάσανε τους ανθρώπους τους αλλά θα χάσουνε και ακόμα περισσότερα αν συνεχίσουνε τις αποκαλύψεις. Και έτσι το πέπλο ξανάπεσε πάνω από αυτούς τους θανάτους.

Από διάφορες έρευνες που έχουνε γίνει από το ΝΑΤΟ και από τον Δημόκριτο ας πούμε, που πήγε και στη Βόρεια Ελλάδα, γενικά και στα Βαλκάνια, έχουνε βγει κατά καιρούς πορίσματα ότι είναι όλα καθαρά, δεν υπάρχουνε αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας. Γιατί γίνεται αυτό;

Ναι, σας είπα ξεκινάει από τη βασική διαπίστωση ότι πόλεμος χωρίς απεμπλουτισμένο ουράνιο σήμερα δεν γίνεται. Όταν οι κύριες, οι κύριες έρευνες έχουν γίνει από Οργανισμούς άμεσα εμπλεκόμενους με τα ζητήματα του πολέμου τη σύγχρονη εποχή, τι πόρισμα θα μπορούσανε άλλο να βγάλουνε;

Με οποιοδήποτε σοβαρό πυρηνικό επιστήμονα συζητήσει κανείς θα μπορεί να καταλήξει μαζί του ότι στα πεδία βολής είτε στα πεδία των μαχών, μετά από μια βδομάδα το απεμπλουτισμένο το ουράνιο δεν ανιχνεύεται, αυτός ο τύπος ουρανίου. Στην αρχή μπορούν να ανιχνευτούν με τους κλασικούς τρόπους. Τους μετρητές, τα οξείδια του ουρανίου. Από εκεί και πέρα δεν ανιχνεύεται. Όλες οι μετρήσεις που έχουνε γίνει από αυτούς τους οργανισμούς, έχουνε γίνει πολύ αργότερα. Τα δείγματα εδάφους που παρθήκανε ή νερού δεν μετρήθηκαν με τις σωστές μεθόδους και τα πορίσματα που βγάζανε είναι τα ίδια. Είναι δηλαδή σαν... Το ίδιο ήταν κάτι αστείες έρευνες που έκανε, επιστημονικές έρευνες που έκανε η Νεστλέ να αποδείξει ότι η σοκολάτα δεν βλάπτει τα δόντια των παιδιών. Είναι δηλαδή, είναι στοιχειοθετημένα από πριν τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών.

Σε ποιες περιοχές κυρίως υπάρχει πρόβλημα;

Πρόβλημα υπάρχει σε όλα τα πεδία μαχών, οπουδήποτε γίνεται σύγχρονος πόλεμος και φυσικά στα πεδία βολής. Όταν συζητήσουμε ότι... Εμείς υπολογίζουμε ότι υπάρχουν γύρω στα 600,000 βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου στις περιοχές των νησιών. Ειδικά των νησιών και αντίστοιχα από την άλλη πλευρά του Αιγαίου στην Τουρκία, μιας και η περιοχή είναι από τις πλέον στρατιωτικοποιημένες του πλανήτη. Δεν υπάρχει νησί ουσιαστικά που να μην έχει πεδίο βολής. Δεν υπάρχει μονάδα κάποιου κύκλου εκπαίδευσης που να μην κάνει βολές με αυτά τα όπλα όπου καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μια τεράστια μόλυνση, όχι μόνο την εποχή που γίνονται οι βολές, όχι μόνο για τους κατοίκους που βρίσκονται στον κοντινό περίγυρο αλλά μέσω της βροχής, της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα, της βιολογικής αλυσίδας, αυτή επεκτείνεται παντού. Φανταστείτε τη μόλυνση που συσσωρεύει το Αιγαίο ειδικά στις περιοχές των συνόρων που έχουμε και τα περισσότερα πεδία βολής και από τις 2 περιοχές.

Και στη Σούδα;

Στη Σούδα νομίζω ότι όποιος κατάγεται από την Κρήτη ή έχει συγγενείς, σε μεγάλο βαθμό γνωρίζουν ότι οι λευχαιμίες και οι καρκίνοι είναι σε έξαρση. Οτι υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα με την όξυνση των προβλημάτων με τον θυρεοειδή που η σοβαρή πλειοψηφία των σοβαρών και ανεξάρτητων ερευνητών θεωρεί ότι έχει να κάνει με τα όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου και με τα όπλα και με τις δοκιμές των Αμερικάνων και σε σύγχρονα και μη ανακοινώσιμα νέας τεχνολογίας οπλικά συστήματα. Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα, όταν υπήρχε μια έρευνα, ανεξάρτητη έρευνα στη Σούδα, στη θαλάσσια περιοχή της Σούδας, η οποία ανακάλυψε ποσοστά μόλυνσης, ραδιενεργής μόλυνσης στο βυθό, τα οποία ξέφευγαν από κάθε λογική εξήγηση και δεν μπορούσε να εξηγηθεί παρά μόνο με τα απόβλητα και των δοκιμών των όπλων αλλά και των πλοίων που πηγαινοέρχονταν με τις πολεμικές αναμετρήσεις του τελευταίου διαστήματος.

Για τους Έλληνες φοιτητές που ήταν στην Γιουγκοσλαβία θα μας πείτε τι είχε γίνει;

Έχετε πάρει καμία συνέντευξη που να εξηγεί γιατί χρησιμοποιούνε απεμπλουτισμένο ουράνιο εκτός από το ότι είναι πάρα πολύ σκληρό; Αυτό είναι πυρηνικό απόβλητο έτσι; Για να το θάψεις πληρώνεις ένα κάρο λεφτά. Εδώ όχι μόνο δεν πληρώνεις. Τα δίνουνε και τα χρησιμοποιούνε και τα πουλάνε κιόλας. Όχι είναι ακριβό όταν το πουλάνε.

Είναι αναγκαίο σε αυτό που περιγράφουμε σύγχρονο πόλεμο, για τους στρατιωτικούς και για τη βιομηχανία του πολέμου, η χρήση του απεμπλουτισμένου ουράνιου. Αυτή είναι η βασική αρχή που χρησιμοποιούνε. Δεν υπάρχει άρμα που να μην έχει θώρακα απεμπλουτισμένου ουρανίου με τον οποίο προσπαθούν να αυξήσουν την σκληρότητα και την μη διατρητικότητα ώστε να υποτίθεται να προστατεύεται από τα εχθρικά πυρά. Αντίστοιχα σε αυτόν τον κύκλο θανάτου, τα εχθρικά πυρά έχουν επικαλύψεις απεμπλουτισμένου ουρανίου στο οποίο στη σύγκρουση με το άρμα αναπτύσσουν τεράστιες θερμοκρασίες, λιώνοντάς το. Αυτή είναι η βασική αρχή για τον απλό κόσμο γιατί χρησιμοποιείται αυτό.

Όλα τα άρματα και αυτά που πριν στο μεγάλο πρόγραμμα της αγοράς του αιώνα, η προηγούμενη κυβέρνηση παζάρευε, είχανε θώρακες απεμπλουτισμένου ουρανίου. Αντίστοιχα τα αντίπαλα πυρά θα έχουνε βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου και μπαίνουμε σε ένα τέτοιο, σε μια τέτοια προσπάθεια και σε ένα γαϊτανάκι ημιπυρηνικών όπλων και χρήση ημιπυρηνικών όπλων που αυτό εξηγεί τη διαδεδομένη χρήση του απεμπλουτισμένου ουράνιου. Ο σύγχρονος πόλεμος σημαίνει φονικός πόλεμος, σημαίνει απεμπλουτισμένο ουράνιο, σημαίνει φονικότητα των οπλικών συστημάτων και εντός των πεδίων βολής και εντός των μαχών , των πολεμικών αναμετρήσεων αλλά και κυρίως μετά. Αυτό μένει, αυτό σκοτώνει ιδιαίτερα τους άμαχους. Αυτός είναι ο σύγχρονος πόλεμος.

Δεν μιλάμε μόνο για το σύγχρονο πόλεμο αλλά μιλάμε και για την ειρήνη. Δηλαδή όλα τα παιδιά που πάνε φαντάροι στην Ελλάδα κινδυνεύουνε;

Εμείς είχαμε ένα βασικό σύνθημα που τότε μας είχανε κατηγορήσει, το ΓΕΣ, ότι υπερβάλλουμε, ότι ο πόλεμος τους και τα όπλα τους σκοτώνουν και σε πόλεμο και σε ειρήνη. Αποδείχτηκε ότι ήταν έτσι. Αν πάρουμε την Ελλάδα, η οποία είναι, για να έρθουμε στο προκείμενο, η οποία είναι σε μια από τις στρατιωτικοποιημένες περιοχές στον πλανήτη, υπάρχουν στρατόπεδα διασκορπισμένα, όπως και ΓΕΣ παραδέχεται από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη, μέχρι τα νησιά. Από τα νησιά του Ιονίου μέχρι τα νησιά του Αιγαίου και στα οποία όλες οι μάχιμες σε εισαγωγικά μονάδες κάνουν βολές με απεμπλουτισμένο ουράνιο. Ειδικά στα μεγάλα κέντρα, στα κέντρα της Αλεξανδρούπολης, της Θεσσαλονίκης, του Λιτόχωρου, της Μυτιλήνης, της Σάμου, της Ρόδου, της Χίου, υπάρχουνε πεδία βολής δίπλα σε κατοικημένες περιοχές, οι οποίες κατοικημένες περιοχές βάλλονται ουσιαστικά και βομβαρδίζονται από ημι από πυρηνικά όπλα ή ημιπυρηνικά ας το πούμε έτσι και τα οποία αποτελέσματα θα φανούνε στο άμεσο μέλλον. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, πρέπει να σταματήσει τώρα και δεν κρύβει κυρίως κινδύνους για τους στρατιώτες, χωρίς να το μηδενίζουμε και αυτό αλλά κρύβει κυρίως προβλήματα για το προσωπικό. Ε, για τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Να δούμε ένα παράδειγμα, γιατί το ΓΕΣ έλεγε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα: Το εργοστάσιο βάσης στη Λάρισα, του στρατού, είχαν αναλάβει την ευθύνη, ο ελληνικός στρατός, να καθαρίζει και να, ουσιαστικά, απολυμαίνει τα όπλα που ερχόντουσαν από το Κόσσοβο και τις εμπόλεμες περιοχές της Γιουγκοσλαβίας, σε όλο τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. Παρατηρήθηκε ραγδαία αύξηση των καρκίνων στο προσωπικό και στους κατοίκους της γύρω περιοχής. Αυτό νομίζω πως είναι μια απόδειξη που κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει. Είχαν γίνει και διαμαρτυρίες των εργαζόμενων σε αυτά τα εργοστάσια και κανείς δεν μπόρεσε πειστικά να εξηγήσει γιατί αυτή η αύξηση.

Αυτό υπάρχει στατιστική επίσημη έρευνα; Δηλαδή αυτή η αύξηση πώς;

Έχουνε γίνει ιατρικές μελέτες στο προσωπικό. Το ίδιο νομίζω και το σωματείο είχε καταγγείλει, το είχε καταγγείλει. Είχε αναγκαστεί το Υπουργείο να βγει να απαντήσει και φυσικά με το τυχαίο περιστατικό. Τώρα έχουν μαζευτεί τόσα τυχαία περιστατικά που δεν είναι δυνατό όλα να είναι τυχαία.

Μπορείτε να μας αναφέρετε κάποια συγκεκριμένα περιστατικά που έχουν πέσει στην αντίληψή σας;

Ναι. Είναι δυστυχώς δεκάδες. Υπάρχουνε φαντάροι που έχουνε υπηρετήσει σε φρεγάτες οι οποίες χρησιμοποιούσαν τα γνωστά , τα λεγόμενα ΦΑΛΑΝΓΞ και τα οποία και αυτά έχουν βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου. Με την απόλυση τους ή κατά το τέλος της θητείας τους αρρωστήσανε παρουσιάζοντας είτε καρκίνο, είτε όγκους στον εγκέφαλο, είτε λευχαιμία, είτε όγκους σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός τους. Νόσησαν, διαγνώστηκε, διαγνώστηκε καλπάζον καρκίνος και ουσιαστικά σε 6 μήνες με ένα χρόνο τα παιδιά αυτά, τα νέα αυτά παιδιά, κατέληξαν. Μπορούμε να πούμε ονόματα, μπορούμε να πούμε συγκεκριμένα περιστατικά, όμως η κεντρική ιδέα είναι ότι τα περιστατικά αυτά είναι κάπως έτσι. Δηλαδή όπως τα περιγράφουμε. Έχουνε ένα, έχουνε μια κεντρική λογική πως, του πώς εξηγούνται. Στον καρκίνο φυσικά, το άλλοθι του Υπουργείου, είναι ότι στον καρκίνο ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις ποια ήταν η πρώτη αιτία. Εμείς θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια κοινότητα περιστατικών που να εξηγείται από κάποιον άλλο λόγο. Είναι νέοι άνθρωποι, από 17 μέχρι 25 χρονών, τα περιστατικά είναι πολύ περισσότερα καρκίνου από τα συνηθισμένα και δεν νομίζω ότι με άλλο τρόπο μπορούν να εξηγηθούνε.

Θέλω ούτως ή άλλως να μου πείτε για τους φοιτητές.

Σε ότι αφορά τις επιπτώσεις του απεμπλουτισμένου ουράνιου στον άμαχο πληθυσμό είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα των Ελλήνων φοιτητών που βρέθηκαν στη δίνη του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας ειδικά στη Νις που είχε βομβαρδιστεί, όπως θυμάστε, πάρα πολύ από τις Νατοϊκές δυνάμεις. Ήδη σε έναν αριθμό γύρω στους 1200 φοιτητές που υπήρχανε τότε στην Γιουγκοσλαβία, μέχρι τώρα έχουμε μετρήσει 10 ανθρώπους νεκρούς από τον πυρήνα των ανθρώπων που σπουδάζανε τότε. Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ το Υπουργείο έλεγε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε ότι αφορά το απεμπλουτισμένο ουράνιο, αποδείχτηκε τελικά με τον πιο άσχημο και δυστυχώς επώδυνο τρόπο ότι το πρόβλημα με το απεμπλουτισμένο ουράνιο υπήρχε και ότι οι πληθυσμοί εκεί πέρα όχι μόνο βομβαρδίστηκαν από ραδιενέργεια αλλά στο μέλλον, φάνηκε ότι στο μέλλον είχανε πάρα πολλά προβλήματα. Και ειδικά όταν μιλάμε ότι η ελληνική κοινότητα των φοιτητών είχε και ζούσε και πολύ καλύτερα από το μέσο άνθρωπο που βομβαρδιζόταν μιας και από εδώ προσπαθούσαν να τους στέλνουν νερό να τους στέλνουν τρόφιμα. Δεν τρεφότανε δηλαδή με τα τρόφιμα της περιοχής.

Αξιοσημείωτο είναι η φριχτή συμπεριφορά του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών και του υπουργείου Παιδείας, που ξέροντας το πρόβλημα, αρνιότανε να τους φέρει πίσω, αρνιότανε να δώσει μεταγραφές, αφήνοντας τους ουσιαστικά εκτεθειμένους κάτω από την ακτινοβολία του ουρανίου και των όπλων ημιπυρηνικής καταστροφής των Νατοϊκών δυνάμεων. Νομίζω ότι και αυτό είναι μια άλλη απόδειξη που συνηγορεί για τις επιπτώσεις του απεμπλουτισμένου αλλά και αντίστοιχα για τη φριχτή συμπεριφορά και απάνθρωπη συμπεριφορά των και των ελληνικών κυβερνήσεων και των εμπλοκών τους στους πολέμους.

Και στα σύνορα με την FY.RO.M. ποια ήταν τα συμπτώματα του πληθυσμού;

Ουσιαστικά επειδή οι ιατρικές υπηρεσίες και οι στατιστικές βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο, αυτά που ξέρουμε σαν αντιπολεμική κίνηση είναι μόνο διαδόσεις και φήμες. Μιλάνε, σε επαφές που έχουμε με γιατρούς μιλάνε για μια αύξηση 30 με 35% των καρκίνων και των θανάτων εξαιτίας καρκίνων και λευχαιμίας. Μιλάνε για συμπτώματα που δεν έχουνε ξαναπεριγραφεί στο προηγούμενο διάστημα. Δε θέλω να πω λεπτομέρειες, είναι φρικιαστικό και δεν νομίζω ότι έχει νόημα ούτε είναι αυτό το κύριο, μιας και οι περιοχές εκείνες ήτανε από εκείνες που βομβαρδίστηκαν εξίσου σφοδρά από τα Νατοϊκά αεροπλάνα και ειδικά με τα διατρητικά όπλα. Τελειώνοντας να πω ένα σημείο, να σημειώσουμε άλλο ένα πράγμα ότι αν αυτά γίνανε στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ και σε διάφορες πολεμικές περιοχές που κάπως λίγο ξέρουμε τι γίνεται. Φανταστείτε τι θα έχει γίνει στο Αφγανιστάν που στη βάση των ανακοινώσεων των Αμερικάνων, η συντριπτική πλειοψηφία των βομβών που χρησιμοποιήθηκαν ήταν διατρητικές βόμβες που είναι κατεξοχήν ημιπυρηνικά όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου. Η δυνατότητα ύπαρξης και διαβίωσης ανθρώπων έχει μπει σε υποθήκη.

Πως λειτουργεί το απεμπλουτισμένο ουράνιο, πώς μολύνει τον οργανισμό, γνωρίζετε να το περιγράψετε;

Όλη η διαδικασία μόλυνσης με το απεμπλουτισμένο ουράνιο μπορεί να χωριστεί σε 2 μέρη. Το ένα είναι μέσω της ανάφλεξης και της παραγωγής οξειδίων. Διοξειδίων του ουρανίου τα οποία είναι τοξικά με την ίδια, στο ίδιο ποσοστό με το κανονικό ουράνιο, το λεγόμενο κανονικό ουράνιο και τα οποία την ώρα που θα το εισπνεύσει αυτό ο άμεσα εμπλεκόμενος και κυρίως τα στρατιωτικά τμήματα που εμπλέκονται στις συμπλοκές ή άνθρωποι που είναι πολύ κοντά στο πεδίο της μάχης, σημαίνει ότι έχει εισπνεύσει αυτή τη ραδιενεργή σκόνη, αυτά τα ραδιενεργά οξείδια, έχουνε καθίσει στους ιστούς, σε εσωτερικά όργανα με αποτέλεσμα να ακτινοβολούν εσωτερικά και να προκαλούνε καρκίνο, όπως η συντριπτική πλειοψηφία ανεξάρτητων ερευνητών θεωρεί. Αυτό είναι το άμεσο αποτέλεσμα.

Το κυριότερο αποτέλεσμα για τους πληθυσμούς και ειδικά τους άμαχους είναι ότι επειδή είναι βαρύ μέταλλο, κατακάθεται στο έδαφος μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, δεν διαλύεται, είναι αδιάλυτο και με το πέρασμα του χρόνου περνάει στα φυτά και στο νερό και από εκεί στην τροφική αλυσίδα με αποτέλεσμα αυτό να μεταφέρεται και στον ίδιο τον άνθρωπο. Δηλαδή μιλάμε για ουσιαστικά για μια βραδυφλεγή βόμβα που αργά ή γρήγορα θα εκραγεί στον τυχερό εκείνο που θα μολυνθεί από κάποιο μόριο απεμπλουτισμένου ουρανίου. Δεν είναι κάτι δηλαδή που θα εκδηλωθεί εκείνη την ώρα. Ουσιαστικά οι επιστήμονες λένε ότι θα δούμε τα αποτελέσματα από τα πεδία των μαχών, αυτών των μαχών, ουσιαστικά των ημιπυρηνικών πεδίων μαχών να λειτουργούνε σε 5 με 12 χρόνια. Αυτό είναι όλο και για αυτό μπορεί να γίνει αυτή η συγκάλυψη της μη πρόκλησης βλαβών από το απεμπλουτισμένο ουράνιο. Λόγω της βραδύτητας των άμεσων αποτελεσμάτων στα πληρώματα που όμως μπορεί να καλυφθεί, τα στρατιωτικά πληρώματα που μπορεί να καλυφθεί. Αλλά κυρίως με την βραδύτητα εμφάνισης συμπτωμάτων στον πληθυσμό που εμπλέκεται σε αυτές, στα πεδία των μαχών και στις πολεμικές αναμετρήσεις.

Και μεταφέρεται με τον αέρα; Δηλαδή ισχύει ότι η βόρεια Ελλάδα μπορεί να έχει μολυνθεί από τα Βαλκάνια;

Αυτό που μεταφέρεται με τον αέρα είναι τα πρώτα οξείδια της έκρηξης. Αν και δεν είμαι ειδικός σε αυτό, νομίζω ότι το κυριότερο πρόβλημα δεν είναι η μεταφορά με τον αέρα αλλά είναι η μεταφορά κυρίως με το νερό, η μόλυνση των υδροφόρων οριζόντων. Νομίζω ότι είχανε γίνει και διάφορες έρευνες όσον αφορά τον Αξιό και διάφορα και διάφορα άλλα ποτάμια ειδικά της Βορείου Ελλάδας που αποδείκνυαν ότι υπήρχε περιεκτικότητα βαρέων μετάλλων μέσα στο νερό.

via: Κόκκινος Τύπος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.