Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Βουλευτής Σύριζα: Αντιεξουσιαστές= "χρήσιμοι ηλίθιοι" χέρι χέρι με το παρακράτος


Την στιγμή που το κράτος με ελικόπτερα και μιλιούνια μπάτσων βάζει στο στόχαστρο του αντιεξουσιαστές που έχουν κάνει καταλήψεις –εδώ και δεκαετίες- σε εγκαταλειμμένα κτήρια. 
Την ώρα που η «αντιτρομοκρατική» και ο επικοινωνιακός μηχανισμός του κράτους πάει να κατασκευάσει «τρομοκράτες» –αναφερόμαστε στις περιπτώσεις του 29χρονου φοιτητή Γεωπονίας και της 25χρονης φοιτήτριας Φιλοσοφικής, άτομα γνωστά στον αντιεξουσιαστικό χώρο και αργότερα θα κάνουμε σχετική αναλυτική ανάρτηση-, βουλευτής του Σύριζα έρχεται να παράσχει «χείρα βοηθείας» στις κυβερνητικές επιδιώξεις.

Πρόκειται για τον Σταύρο Κοντονή βουλευτή Ζακύνθου του Σύριζα που σε συνέντευξη του σε βδομαδιάτικο περιοδικό αποκαλεί τους αντιεξουσιαστές  «χρήσιμους ηλίθιους» που συμβαδίζουν με τους παρακρατικούς μηχανισμούς.

Αναφέρει το Συριζαίικο καλόπαιδο επί λέξει: «Ο Σύριζα πάντα καταδίκαζε τη βία, γιατί, εκτός του ότι αυτή είναι έξω από την ιδεολογία και την πρακτική της Ανανεωτικής Αριστεράς, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τελικά οι πράξεις βίας γίνονται μέσο συκοφάντησης των λαϊκών αγώνων και αξιοποιούνται από τις κυβερνήσεις της τρόικας για να επιβάλουν εξοντωτικά οικονομικά μέτρα. Σε αυτό τον τομέα κάθε φορά ενεργοποιείτε πλάι στους "αντιεξουσιαστές" που αποτελούν τους "χρήσιμους ηλίθιους"  της ιστορίας και το παρακράτος για να μην μείνει καμιά αμφιβολία υπέρ ποιων αντικειμενικά λειτουργεί η κατάσταση αυτή».

Κάθε σχόλιο περιττεύει….

1 σχόλιο:

  1. Προφανώς και θα γίνουν τέτοιες δηλώσεις. Προφανέστατα θα γίνουν και δηλώσεις πολύ πιο ωμές από τη πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο. Είναι η λογική της συλλογής διαπιστευτηρίων νομιμοφροσύνης. Είναι προιόν της λογικής του "είμαστε η δύναμη εκείνη που ΕΓΓΥΑΤΑΙ την ομαλότητα και τη νομιμότητα σε κοινωνικό επίπεδο".

    Τελικά δίνει στο ίδιο το κεφάλαιο εξηγήσεις ότι μπορώ να διατηρήσω την κοινωνική-ταξική ειρήνη;

    Όπως και να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια συγκεκριμενη πολιτική τακτική, στρατηγική και λογική! Το θέμα και εν τέλη το μεγάλο ερώτημα στρέφεται προς εκείνους που γοητεύοντε από μια τέτοια στάση! και δεν εννοώ προφανώς ψηφοφόρους του! αλλά ένα σύνολο δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.