Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση



Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όπου συμμετείχαν η πολιτική συλλογική πρωτοβουλία ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ, η εργατική εφημερίδα ΔΡΑΣΗ, η αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ και η ΟΚΔΕ (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας), με θέμα τον αγώνα των εργολαβικών εργαζόμενων και τις πρόσφατες παραβιάσεις του ασύλου από την αστυνομία στο ΑΠΘ.

Συζητήθηκε η ανάγκη:

Να δοθεί απάντηση στις παραβιάσεις του ασύλου στο ΑΠΘ, που εξελίσσονται σε καθεστώς, επιχειρώντας να παγιώσουν την αντίληψη ότι η αστυνομία θα επεμβαίνει παντού και πάντα για την κατάπνιξη των εργατικών και κοινωνικών αγώνων.
Να εκδηλωθεί έμπρακτη αλληλεγγύη στον αγώνα των εργολαβικών εργαζόμενων στο ΑΠΘ, που κρατάει τώρα πάνω από δύο μήνες. Να υποστηριχτούν τα δίκαια αιτήματά τους, απέναντι στη συστηματική και συντονισμένη επίθεση που δέχονται από πρυτανεία, κυβέρνηση και μηχανισμούς καταστολής.
Να παλέψουμε για την αθώωση και υπεράσπιση όλων των συλληφθέντων από την εισβολή-έφοδο της αστυνομίας στο ΑΠΘ στις 17/11 (16 αγωνιστές από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους εργολαβικούς εργαζόμενους) και 30/11 (11 εργαζόμενοι). Μάλιστα, οι συλληφθέντες της 30/11 καταδικάστηκαν στη βαριά ποινή των 8 μηνών με τρία χρόνια αναστολή!
Να οργανώσουμε την αλληλεγγύη και την αντίσταση, ενάντια στην εντεινόμενη καταστολή των εργατικών και κοινωνικών αγώνων. Και ιδιαίτερα όσων προσπαθούν έμπρακτα ν’ αποτελέσουν σημείο αναφοράς, συγκρουόμενοι με την ασφυκτική «νομιμότητα» της κρατικής καταστολής, των κάθε λογής «τρομονόμων» και των αντισυνδικαλιστικών διώξεων, αλλά και των ορίων όπου προσπαθεί να τους εγκλωβίσει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Όσων δίνουν το στίγμα της συνέχειας και της αντεπίθεσης του εργατικού κινήματος (π.χ. κατάληψη περιφέρειας Κρήτης, αγώνες στους δήμους). Το χτύπημα των εργολαβικών συναδέλφων του ΑΠΘ, στην απεργία και κατάληψη που πραγματοποιούν, είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά τέτοιων χτυπημάτων (χτύπημα και συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζομένων από Σκαραμαγκά, ΔΕΗ κ.α., μηνύσεις και διώξεις σωματείων) – και σίγουρα όχι το τελευταίο.
Να υπερασπίσουμε τις δημοκρατικές ελευθερίες. Ενάντια στο «Κράτος Έκτακτης Ανάγκης», που συστηματικά οικοδομείται, ως απαραίτητο συμπλήρωμα των βάρβαρων Μνημονίων και μέτρων, της προσπάθειας να φορτωθεί η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος στις πλάτες των εργαζομένων και της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. Δεν πρόκεται για μια «αντιδημοκρατική εκτροπή», αλλά για αναπόσπαστο στοιχείο της κρίσης του συστήματος, που μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί μόνο από τους αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων, των μεταναστών, της νεολαίας. Αυτό το «κράτος έκτακτης ανάγκης» δείχνει το αποκρουστικό του πρόσωπο όχι μόνο με την άγρια καταστολή των κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων, αλλά τώρα πια και με την χρήση των φασιστικών συμμοριών της Χρυσής Αυγής και τα βασανιστήρια μεταναστών και αγωνιστών σε ΓΑΔΑ και αστυνομικά τμήματα. Η πάλη για να συντρίψουμε αυτό το «κράτος έκτακτης ανάγκης» είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, είναι βασικό καθήκον για τις οργανώσεις της εργατικής τάξης, για όλους όσους αναφέρονται στο δίκιο, τους αγώνες, την υπεράσπιση των εργαζομένων.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις της ΠΕΜΠΤΗΣ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου και του Δεκέμβρη 2008. Παράλληλα, θα συμμετάσχουμε από κοινού στην πορεία που θα γίνει την ίδια μέρα στις 7:00 μ.μ. το απόγευμα από τα Προπύλαια, όπου θα παρέμβουμε για την ανάδειξη των παραπάνω ζητημάτων: την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργολαβικών και την αντίσταση στις παραβιάσεις του ασύλου στο ΑΠΘ, την αντίσταση στο εντεινόμενο κύμα αυταρχισμού και κρατικής καταστολής. Και ακόμα θα διερευνήσουμε τη δυνατότητα περαιτέρω πιο συστηματικών πρωτοβουλιών σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Πολιτική Συλλογική Πρωτοβουλία ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ

Εργατική Εφημερίδα ΔΡΑΣΗ

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

Ο.Κ.Δ.Ε. – Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.