Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Από τα φλεγόμενα οδοφράγματα της Pola de Lena στη Μαδρίτη


απο το AthensIndymedia



Έφθασαν οι πρώτοι ανθρακωρύχοι στη Μαδρίτη έπειτα από 3 εβδομάδες πεζοπορίας – πορεία δεκάδων χιλιάδων στο κέντρο της πόλης


Καθώς τα οδοφράγματα στις περιοχές εξόρυξης άνθρακα στο βορά της Ισπανίας συνεχίζουν να φλέγονται έπειτα από 43 μέρες απεργίας, και μετά τις πρώτες σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία με πέτρες και αυτοσχέδιες ρουκέτες ακόμη και μέσα στις αυλές των σπιτιών, οι ανθρακωρύχοι αποφάσισαν να ανοίξουν κοινωνικά τον αγώνα τους και να συνδεθούν με εργαζομένους και ανέργους σε έναν κοινό αγώνα ενάντια στα νέα μέτρα που επέβαλε η ισπανική κυβέρνηση με αφορμή την καπιταλιστική οικονομική κρίση.
Οι ανθρακορυχοι τραγουδουν με σηκωμενη γροθια….
Ξεφεύγοντας απ΄ τα στενά χωροταξικά όρια όπου η αστυνομία επεδίωξε να περιορίσει τις συγκρούσεις και τον αγώνα των εργαζομένων, εδώ και περίπου 3 εβδομάδες ομάδες ανθρακωρύχων από διαφορετικές περιοχές της Ισπανίας (Asturias, León, Aragón και Puertollano) περνώντας μέσα από πόλεις και χωριά, όπου δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι έβγαιναν στους δρόμους για να τους υποδεχτούν, διέσχισαν με τα πόδια 400 με 500 χιλιόμετρα με τελικό προορισμό τη Μαδρίτη με σκοπό να διαδηλώσουν κατά των νέων μέτρων, (αύξηση της φορολογίας, μέτρα που διευκολύνουν τις απολύσεις, περικοπή των δαπανών για την παιδεία και την υγεία, κ.α.), που περιλαμβάνουν  περικοπές στις επιδοτήσεις των εταιριών εξόρυξης άνθρακα κατά τουλάχιστον 64%. Οι περικοπές αναμένεται να «αφανίσουν» το μέλλον 8.000 με 9.000 ανθρακωρύχων (με μέσο μισθό 1.200 ευρώ το μήνα) και να επηρεάσουν σημαντικά επιπλέον 20 με 30.000 εργαζομένους που σχετίζονται με την εξόρυξη άνθρακα.
Έπειτα από ένα μακρύ ταξίδι, αργά χθες το βράδυ, δυο διαφορετικές πορείες ανθρακωρύχων (μία των 160 ατόμων και μία των 40) με διαφορετικό σημείο εκκίνησης πριν 3 εβδομάδες, έφτασαν στη Μαδρίτη όπου δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους για να τους υποδεχτούν, συγκέντρωση που εξελίχθηκε σε πορεία που πλημύρισε το κέντρο της πόλης.
Σήμερα Τετάρτη αναμένεται να καταφθάσουν στη Μαδρίτη δεκάδες πούλμαν με ανθρακωρύχους από όλη την ισπανία με στόχο την κορύφωση των διαδηλώσεων μαζί με τους κατοίκους της πρωτεύουσας.
Αυτα είναι τα όπλα σου….!!!!!!
via: Παραλληλογράφος

2 σχόλια:

  1. Άλλη μια φορά η εργατική τάξη βάζει τα γυαλιά στους άπιστους και τους απογοητευμένους της ταξικής πάλης. Ξαφνικά τα προφίλ, τα blog, οι ανακοινώσεις γεμίζουν με στιγμότυπα του αγώνα και ευχές (θρησκευτικού τύπου) να μεταλαμπαδευτεί και στον τόπο μας αυτός ο αγώνας. η αλληλεγγύη περισσεύει στα κείμενα και στις εκδηλώσεις.
    Η πραγματική αλληλεγγύη θα ήταν άλλη όμως θα έκλεινε ραντεβού σε δρόμους και σε απεργίες, ώστε η σπίθα να γίνει πυρκαγιά χωρίς στρατηγο-τακτικά λεξο-κεντήματα αλλά με έμπρακτη απειλή προς τις αστικές τάξης της Ευρώπης. Δεν είναι κατηγορώ για την ανάρητηση αλλά για την συμπεριφορά όλων μας που πολλές φορές περιμένουμε την επανάσταση να την κάνουν άλλοι για μας. Το σύνθημα το έδωσαν οι IWW "Το χτύπημα σε έναν από εμάς είναι χτύπημα προς όλους μας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ φίλε ανώνυμε.Η καλύτερη απάντηση σήμερα στη πόλη της Θεσσαλονίκης είναι ο αγώνας της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής για την αυτοδιεύθυνση του εργοστασίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.