Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ για τον αγώνα στη Βιομηχανική Μεταλλευτική


Πραγματοποιήθηκε χτες, 18/07/12, με επιτυχία η συνέλευση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης και στήριξης στον αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής . Η ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου στη χτεσινή συνέλευση που γέμισε το μεγάλο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, μας δίνει αισιοδοξία και δύναμη για την συνέχεια του αγώνα.

Το σωματείο του εργοστασίου, που λειτουργεί με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και με τακτικές γενικές συνελεύσεις, παρουσίασε τις τελευταίες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων. Μέσα σε αυτές και την ανυποχώρητη και δίχως εκπτώσεις επιμονή τους σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και σχέδιο, για τον τρόπο μέσα από τον οποίο σκοπεύουν να πάρουν το εργοστάσιο στα χέρια τους, καθώς και τους βασικούς άξονες λειτουργίας. Μία ακόμη από τις αποφάσεις είναι και η άμεση έκδοση κουπονιού οικονομικής ενίσχυσης για της στήριξη των αγωνιζόμενων εργαζομένων.

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης ταυτίζεται με τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων που είναι:

Να περάσει το εργοστάσιο στα χέρια των εργαζομένων. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για την αυτοδιαχείριση του εργοστασίου, ως μόνη λύση για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.

Στηρίζουμε το σωματείο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής που μέσα από δύσκολες συνθήκες, απλήρωτοι από τον Μαίο του 2011 και σε επίσχεση εργασίας με μεγάλα προβλήματα επιβίωσης, παλεύουν να διατηρήσουν το εργοστάσιο ζωντανό και τους εργαζόμενους με αξιοπρέπεια και ανορθωμένο το ανάστημα απέναντι στη λαίλαπα του ντόπιου και του ξένου κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής αγωνίζονται να κάνουν πράξη πως εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε χωρίς αφεντικά.
Αγωνιζόμαστε μαζί τους να αποδείξουμε πως αν δεν μπορούν αυτοί, τότε εμείς μπορούμε χωρίς αυτούς, και θα τα καταφέρουμε!


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,
ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η χτεσινή συνέλευση κατέληξε σε άμεσες δράσεις για τη προώθηση του αγώνα των εργαζομένων:

1. Τη Παρασκευή 20/7 μοίρασμα κειμένων του σωματείου και της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην έξοδο της πόλης προς Χαλκιδική και τα διόδια των Μαλγάρων.
2. Τη Δευτέρα 23/7 το πρωί, κλιμάκιο των εργαζομένων μαζί με μέλη της πρωτοβουλίας να επισκεφτούν τη Βιομηχανική Ζώνη της Σίνδου, με σκοπό να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τον δίκαιο αγώνα που δίνεται στη Βιομηχανική Μεταλλευτική και να ζητήσουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη όλων των εργατών.
3. Να αναρτηθούν σε κάθε αερογέφυρα εξόδου της πόλης πανό, καθώς και στις κεντρικές στάσεις των αστικών συγκοινωνιών. Να εκδοθούν αφίσες της Πρωτοβουλίας, με τα βασικά συνθήματα του αγώνα.
4. Για τις οικονομικές ανάγκες των άμεσων αυτών δράσεων, δημιουργήθηκε ένα ταμείο της Πρωτοβουλίας.

Καλούμε όλα τα σωματεία, όλες τις εργατικές κινήσεις και σχήματα, τις συνελεύσεις γειτονιάς, όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους της πόλης να στηρίξουν με κάθε μέσο τον δίκαιο αγώνα των εργατών. Να πλαισιώσουν την Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και τον κοινό μας αγώνα.

Καλούμε σε νέα συνέλευση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης την ΤΕΤΑΡΤΗ 23/8 19.00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ολύμπου & Αριστοτέλους) για να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα μας.


Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης
και στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής

Θεσσαλονίκη 19/07/12


email επικοινωνίας: protbiometal@gmail.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.