Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ


μας στάλθηκε με email
Η  ΝΙΚΗ  ΤΩΝ  ΑΠΕΡΓΩΝ  ΤΗΣ  ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ
ΘΑ  ΕΙΝΑΙ  ΝΙΚΗ  ΟΛΩΝ  ΤΩΝ  ΕΡΓΑΤΩΝ



Την Παρασκευή, στις 5 το πρωί, τα ΜΑΤ εισέβαλλαν με ύπουλο και αιφνιδιαστικό τρόπο μέσα στην Ελληνική Χαλυβουργία. Ξυλοκόπησαν και συνέλαβαν 10 απεργούς που περιφρουρούσανε το εργοστάσιο και έβαλαν μέσα μερικούς απεργοσπάστες. Την εντολή την έδωσε απευθείας ο πρωθυπουργός Σαμαράς, προφανώς με την σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της τρόικας δεν δίστασε να δηλώσει ότι το «δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό» και ότι η κυβέρνηση θα το προστατεύσει πάση θυσία. Για το δικαίωμα στην εργασία του 1.500.000 ανέργων και των 800.000 μισοανέργων και φυσικά της πλειοψηφίας των χαλυβουργών που απεργούν για να μην απολυθούν δεν ενδιαφέρεται, αλλά για το «δικαίωμα στην εργασία» μιας χούφτας απεργοσπαστών - οι περισσότεροι διευθυντές και μεγαλοστελέχη-  του εργοδότη Μάνεση, είναι πρόθυμος να σπάσει την απεργία των 264 ημερών των απεργών χαλυβουργών. 


Ο τόπος και ο χρόνος   που επέλεξε η κυβέρνηση των δοσίλογων να ξεκινήσει  την επίθεση δεν είναι τυχαία. Η ηρωική απεργία των χαλυβουργών, αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για όλη την εργατική τάξη λόγω των χαρακτηριστικών της (η μεγάλη διάρκεια του αγώνα,  το μέγεθος της επιχείρησης κ.α). Έρχεται σαν συνέχεια των 11,5 δις ευρώ που θέλουν να μας αρπάξουν με  τη συρρίκνωση του Δημοσίου με 150.000 απολύσεις, με νέα  φοροεπιδρομή, το χαράτσι μέσω ΔΕΗ, το κόψιμο φαρμάκων κ.α.  Η νέα συγκυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη επιμονή τον δρόμο των μνημονίων -χωρίς την παραμικρή προσπάθεια επαναδιαπραγματευσης- που ακολούθησαν και οι δοσίλογες κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου. Δεν θα την αφήσουμε. Πρέπει να τους τσακίσουμε.
Οι συνάδελφοί μας εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία απεργούν εδώ και 264 ημέρες γιατί αντιστέκονται ενάντια στα σχέδια του Μάνεση, που αφού έχει βγάλει τεράστια κέρδη τα τελευταία χρόνια, τώρα θέλει να φορτώσει την κρίση πάνω στους εργαζόμενους επιβάλλοντας απολύσεις, μειώσεις μισθών και μερική απασχόληση. Ο Μάνεσης όχι μόνο αρνήθηκε να συζητήσει αλλά εντωμεταξύ έχει απολύσει και άλλους εργαζόμενους.
Το τεράστιο κύμα αγώνων της προηγούμενης περιόδου, οι εργατικές απεργίες, οι καταλήψεις χώρων δουλειάς, το κίνημα των πλατειών, οι λαϊκές συνελεύσεις, τα κινήματα ανυπακοής σε χαράτσια και φοροεπιδρομές, οι εξεγερσιακές και συγκρουσιακές διαδηλώσεις με αποκορύφωμα στις 12 Φλεβάρη, η κατάρρευση του πολιτικού σκηνικού και των αστικών-μνημονιακών δυνάμεων που έφεραν στην επιφάνεια οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις, δείχνουν την αλλαγή των κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών υπέρ των εργαζομένων. Μόνη διέξοδος, η επανακατάληψη του εργοστασίου και η εθνικοποίηση του κάτω από εργατικό έλεγχο. Να συμπαρασταθούμε ενεργά στον αγώνα των συναδέλφων μας χαλυβουργιών. Η ήττα του Μάνεση και της συγκυβέρνησης θα είναι μια ήττα όλων των εργοδοτών που επιχειρούν να επιβάλλουν αντίστοιχα μέτρα.

 ― Να καλεστεί παναττική απεργία και να επανακαταλάβουμε το εργοστάσιο από τα ΜΑΤ και τα τσιράκια του Μάνεση με κάθε τρόπο
― Εθνικοποίηση της επιχείρησης με εργατικό έλεγχο σε περίπτωση που ο Μάνεσης δεν αποδεχτεί τα δίκαια αιτήματα των απεργών
 ― Να προετοιμάσουμε Γενική Απεργία Διαρκείας
― Κάτω η συγκυβέρνηση-Τρόικα.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.