Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ: ΜΑΤ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ. ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΩΡΑ!


Χαλυβουργία: Ανοιξε τα ξημερώματα με επέμβαση των ΜΑΤ παρουσία εισαγγελέα

9.59. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν διακόψει ή παρεμποδίζουν τη κυκλοφορία στο ύψος του Δαφνιού με αποτέλεσμα να μην εύκολη η πρόσβαση στην Χαλυβουργία.  Όποιος μπορεί να επιβεβαιώσει.Δαφνί
9.45 Σύμφωνα με πληροφορίες συντρόφων και αλληλέγγυων  σήμερα το πρωί, παρουσία εισαγγελέων, μπήκαν τα ΜΑΤ στην Χαλυβουργία Ασπροπύργου συλλαμβάνοντας εργάτες και βάζοντας μέσα απεργοσπάστες και διευθυντικά στελέχη.
Σύντροφοι και αλληλέγγυοι σπεύδουν στην πύλη της Χαλυβουργίας καθώς η κατάσταση παραμένει συγκεκυχένη.
Όποιος έχει ενημέρωση να την ανεβάσει.
Xαλυβουργία: Ανοιξε τα ξημερώματα με επέμβαση των ΜΑΤ παρουσία εισαγγελέα
Ηρεμία επικρατεί έξω από το εργοστάσιο όπου είναι συγκεντρωμένοι σχεδόν 200 απεργοί
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  07:11 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:  πριν 40′

Άνοιξε στις 5:30 τα ξημερώματα το εργοστάσιο Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, έπειτα από εντολή της Εισαγγελίας και την παρέμβαση της αστυνομίας.Αυτήν την ώρα επικρατεί ηρεμία στη Χαλυβουργία, όπου απέξω είναι συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι, στη συντριπτική τους πλειονότητα απεργοί, οι οποίοι αντιδρούν στην επέμβαση της αστυνομίας που έγινε παρουσία εισαγγελέα, προκειμένου να ανοίξουν οι πύλες του εργοστασίου και να μπορέσουν να μπουν όσοι εργαζόμενοι επιθυμούσαν να εργαστούν.
Όπως κατήγγειλε στον Βήμα 99,5 η πρόεδρος της επιτροπής αγώνας των εργαζομένων, Ελένη Καταβάτη, προπηλακίστηκαν από τους απεργούς όσοι εργαζόμενοι θέλησαν να εισέλθουν στο εργοστάσιο. Πάντως κάποια άτομα είναι ήδη μέσα, χωρίς να είναι σαφής ο ακριβής αριθμός τους.
Στο σημείο βρίσκονται τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ νωρίτερα οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε έξι προσαγωγές.
Ως εκδήλωση συμπαράστασης, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, καλεί τους εργαζομένους και τα συνδικάτα να βρεθούν τώρα όλοι στη Χαλυβουργία.
Για προβοκάτσια κάνει λόγο ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μετάλλου, Παντελής Παπαβασιλείου, καταγγέλλοντας ότι τα ΜΑΤ χτύπησαν τους απεργούς και προχώρησαν σε συλλήψεις. Τονίζει, ακόμη, ότι υπάρχει περιφρούρηση αυτή τη στιγμή από τα ΜΑΤ έξω από το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο και καταγγέλλει ότι γίνεται χρήση χημικών μέσα στην εθνική οδό.
«Η απεργία συνεχίζεται και δεν είναι παράνομη» είπε και σημείωσε ότι έχουν γίνει προτάσεις για άρση του αδιεξόδου, αλλά «ο εργοδότης είναι αδιάλλακτος, αυτός δεν θέλει να ανοίξει το εργοστάσιο».

Έντονο μποτιλιάρισμα παρατηρείται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Κάποιοι από τους εργαζόμενους στέκονται στο οδόστρωμα και έχουν καταλάβει δύο λωρίδες κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Κόρινθο με αποτέλεσμα τα διερχόμενα οχήματα να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες και να έχει δημιουργηθεί ουρά ακινητοποιημένων οχημάτων περίπου 5 χλμ.
Το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας άνοιξε μετά από εννέα μήνες κινητοποιήσεων.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=467702

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.