Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Τυφλός θα παραμείνει ο Σάββας Ξηρός

Ήταν αναμενόμενο. Το ταξικό μίσος του κράτους σε κάθε αντίπαλο του και μάλιστα σε όσους το αμφισβητούν ένοπλα δεν γνωρίζει σύνορα. Αυτή την φορά θύμα ήταν ο Σάββας Ξηρός. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ ο Σάββας Ξηρός θα μείνει οριστικά τυφλός. Κι’ αυτό γιατί η πολιτεία αδιαφόρησε εντελώς και στις κραυγές του ίδιου του φυλακισμένου από τον Απρίλη του 2008, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει (θυμηθείτε αυτή μας την ανάρτηση) και δεν έδωσε καμιά σημασία στους πολίτες που ευαισθητοποιήθηκαν και ζητούσαν να έχει την στοιχειώδη ανθρώπινη αντιμετώπιση ο Σάββας Ξηρός.

Τώρα απλώς από την είδηση που μεταδίδει το ΑΜΠΕ μαθαίνουμε το αποτέλεσμα μια προδιαγεγραμμένης εξέλιξης:

Σε δύο επεμβάσεις στα μάτια υποβλήθηκε στην Α' Οφθαλμολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ ο καταδικασθείς για συμμετοχή στην οργάνωση «17 Νοέμβρη» Σάββας Ξηρός, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ειδικό θάλαμο της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του ίδιου νοσοκομείου.

«Ο Σάββας Ξηρός πρακτικά είναι τυφλός. Οι βλάβες που έχει στα μάτια δεν δίνουν προοπτική να δει. Εμείς ως γιατροί έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε το καλύτερο για τον ασθενή ανεξάρτητα από το ποιος είναι αυτός και από τις πολιτικές του πεποιθήσεις» ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο διευθυντής της Α΄ Οφθαλμολογικής Κλινικής, καθηγητής Παναγιώτης Οικονομίδης, ο οποίος έκανε τις επεμβάσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.