Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωση για τις διώξεις από την επίσκεψη Παπανδρέου στη Σύρο

Στάλθηκε με email. Ευχαριστούμε τον αποστολέα.


Μας καταλήστεψαν τη ζωή, τους μισθούς, τις συντάξεις. 
Βάλανε υποθήκη το μέλλον μας.


21 Μαρτίου 2011. Φέρανε τα ΜΑΤ και μας πνίξανε στα δακρυγόνα και στα χημικά. Χτύπησαν συντοπίτες, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους της Σύρας.

Τώρα ζητάνε και τα ρέστα.

Έναμιση χρόνο!!! μετά την επίσκεψη του ΓΑΠ, και την κοινωνική αντίδραση που προκάλεσε, 13 άτομα καλούνται σε προκαταρκτική εξέταση και με το δόγμα της τρομοκράτησης και της ποινικοποίησης των αντιστάσεων και των αγώνων, καλούνται να δώσουν καταθέσεις σε μία δικογραφία παρωδία με ανυπόστατες κατηγορίες και πανομοιότυπες καταθέσεις των ΜΑΤ.
ΓΙΑΤΙ;
Δεν είναι μόνο η εκδικητική λογική των αρχών που είδαν να απειλείται η καθεστηκυία τάξη και να αμφισβητείται η παντοδυναμία των θεσμών της πολιτικής και των πολιτικών.

Δεν είναι μόνο επειδή ο συριανός λαός έδωσε δυναμικά τις απαντήσεις του στην πρώτη δοκιμαστική εμφάνιση - φιέστα του πρώην πρωθυπουργού,ο οποίος έχοντας πρώτα βάλει τη χώρα στη μέγγενη του ΔΝΤ ήρθε να δοκιμάσει τις κοινωνικές αντιδράσεις σε ένα ασφαλές κατά το παρελθόν «πράσινο» νησί και τάχα σαν να μη συμβαίνει τίποτα να χαριεντηστεί στις κάμερες με τους τοπικούς άρχοντες και φορείς και να δώσει ψεύτικες υποσχέσεις για ανάπτυξη, να κοροϊδέψει τους απλήρωτους του Νεωρίου, να υφαρπάξει συνειδήσεις.

Είναι ο φόβος τους που γιγαντώνεται μέρα τη μέρα εν όψη των νέων μέτρων που έρχονται από το Σεπτέμβρη και την κοινωνική έκρηξη που αναπόφευκτα θα ακολουθήσει.

Είναι ο φόβος τους μπροστά στις δυναμικές αντίστασης και αλληλεγγύης που αναπτύσουν οι «από κάτω» και εχουν αρχίσει να γίνονται ποτάμι που θα τους παρασύρει.

Είναι ο ίδιος φόβος που τους κάνει να επιτίθενται λυσσασμένα σε κοινωνικούς αγωνιστές, σε μαχητικά σωματεία, σε απεργούς, σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, καταλήψεις και κάθε εστία αντίστασης.

Είναι ο ίδιος φόβος που εκφασίζει την κοινωνία και νομιμοποιεί το παρακράτος.

Στεκόμαστε απέναντι στις κρατικές και παρακρατικές μεθοδέυσεις τους και προτάσουμε την αλληλεγγύη και την αντίσταση. 

Καμία δίωξη στους 13 αντιστεκόμενους.
Ο αγώνας τους ήταν και είναι αγώνας όλων μας.

Δεν μας φοβίζουν!!! Μας εξοργίζουν!

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΥΡΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.