Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Δολοφονικές επιθέσεις χρυσαυγιτών



Δεύτερη επίθεση από φασίστες μέσα σε ένα 24ωρο έγινε το βράδυ της Κυριακής στα Χανιά. Οι νεοναζί αυτή τη φορά χτύπησαν με σιδερολοστούς έναν άστεγο 25χρονο Αιγύπτιο μετανάστη. Τα χτυπήματα ήταν τόσο δολοφονικά
ώστε υπήρξε κίνδυνος για τη ζωή του και χρειάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση αφαίρεσης νεφρού. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, μια συμμορία δολοφόνων. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η εκλογική άνοδος των νοσταλγών του Χίτλερ να μεταφραστεί σε πογκρόμ από τάγματα εφόδου ενάντια σε όποιον δεν ταιριάζει στα αρρωστημένα πρότυπα τους. Καλούμε όλη την κοινωνία των Χανίων να καταδικάσει τις ρατσιστικές επιθέσεις και να απομονώσουμε τη Χρυσή Αυγή με ένα μεγάλο αντιφασιστικό κίνημα.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ


20/6/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δολοφονική επίθεση εναντίον 23χρονου μετανάστη στην Κόρινθο

Τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, μία ημέρα μετά τις εκλογές που επιβεβαίωσαν την ύπαρξη φασιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία, έγινε και στην Κόρινθο ακόμα μία από τις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών που γίνονται τελευταία σε όλη τη χώρα. Στις 9:30 το βράδυ, καθώς ένας 23χρονος από το Πακιστάν επέστρεφε μόνος του από τη δουλειά του με το ποδήλατο (στο δρόμο από Λουτράκι προς Κόρινθο – περιοχή Ποσειδωνία) τον σταματούν δύο Έλληνες με μηχανή και τον ρωτούν αν είναι Πακιστανός. Μετά από λίγο επιστρέφουν με άλλες δύο μηχανές (σύνολο τρεις μηχανές μεγάλου κυβισμού με έξι επιβαίνοντες) ΧΩΡΙΣ πινακίδες, τον χτυπούν με ένα ξύλινο παλούκι στο κεφάλι και φεύγουν. Το θύμα νοσηλεύτηκε για ένα βράδυ και ευτυχώς φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο είναι προφανές ότι πρόκειται περί στυγνών δολοφόνων, καθώς όταν χτυπάς –και μάλιστα απρόκλητα- κάποιον στο κεφάλι δεν μπορείς να ξέρεις αν θα ξανασηκωθεί.


Μετά από επίσκεψή μας στην αστυνομία για να ενημερωθούμε για τις ενέργειες της προανάκρισης, καθώς έχει γίνει μήνυση κατά αγνώστου, με έκπληξή μας ακούσαμε αστυνομικούς να αντιδρούν όταν είπαμε ότι πρόκειται προφανώς περί ρατσιστικής επίθεσης, αμφισβητώντας τη ρατσιστική διάσταση του χτυπήματος – ενδεικτικό, φοβόμαστε, του με πόση σοβαρότητα προσεγγίζεται το ζήτημα και του πόσες πιθανότητες έχει να εξιχνιαστεί. Μακάρι να διαψευστούμε, αλλά υποψιαζόμαστε ότι η υπόθεση θα έχει την τύχη των δεκάδων παρόμοιων υποθέσεων σε όλη τη χώρα που παραμένουν ανεξιχνίαστες. Σαν να μην έφτανε αυτό, περίπου δέκα συμπατριώτες του 23χρονου συνελήφθησαν την ώρα που πήγαιναν στο νοσοκομείο να τον επισκεφτούν και μέχρι αυτή την ώρα κρατούνται, καθώς δεν είχαν χαρτιά. Θυμίζουμε επίσης ότι πριν από μία βδομάδα, στα πλαίσια «προεκλογικής παρέμβασης» της συμμορίας της Χρυσής Αυγής, χτυπήθηκαν απρόκλητα μετανάστες από το Αφγανιστάν στο λιμάνι της πόλης, μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών (κάποιοι λένε ότι μπροστά ήταν και αστυνομικοί) και πέντε Αφγανοί πετάχτηκαν στη θάλασσα.


Φτάνει πια! Τα τάγματα εφόδου της φασιστικής Χρυσής Αυγής αλωνίζουν ανενόχλητα. Η αστυνομία δεν μπορεί (ή δεν θέλει;) να δώσει τέλος στα καθημερινά πλέον περιστατικά βίας ενάντια σε ανθρώπους με μόνο κριτήριο το χρώμα του δέρματός τους. Είναι σαφές ότι, όπως έγινε και με τις ορδές του Χίτλερ, η μειονότητα των μεταναστών είναι μόνο η αρχή – αν αφήσουμε τις ναζιστικές συμμορίες να δρουν ανενόχλητες, σύντομα θα χτυπούν όχι μόνο μετανάστες αλλά και όποιον άλλο δε δέχεται τις εντολές τους.


Η Κορινθιακή κοινωνία έχει χρέος να απομονώσει και να καταδικάσει τις συμμορίτικες λογικές που οδηγούν νομοτελειακά στην αυτοδικία και σε εμφυλιακό κλίμα. Ήδη η μικρή αλλά αισθητή μείωση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής στο Νομό δείχνει ότι οι Κορίνθιοι έχουν αρχίσει να τους παίρνουν χαμπάρι. Κανένας μπράβος πάνω από το κεφάλι μας, καμία νομιμοποίηση στις δολοφονικές επιθέσεις σε συνανθρώπους μας!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.