Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Η πολιτική της νέας κυβέρνησης στο δρόμο



"Έκρηξη" δολοφονικών επιθέσεων σε μετανάστες στα Χανιά

Συνεχίζονταν έως αργά χθες το βράδυ έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών των ρατσιστικών επιθέσεων σε βάρος μεταναστών στα Χανιά.

Η πιο σοβαρή επίθεση, κι αφού είχε προηγηθεί ο σοβαρός τραυματισμός δύο Αλγερινών στην παραλία της Νέας Χώρας, έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας στην πλατεία Τάλω, στην περιοχή της πισίνας του πρώην Ξενία, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε 25χρονο άστεγο Αιγυπτιακής καταγωγής με σιδηρολοστούς. Ο 25χρονος μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου υποβλήθηκε σε αφαίρεση νεφρού καθώς κινδύνευσε η ζωή του.

Όταν ξύπνησε από τη νάρκωση, το πρώτο πράγμα που ψέλλισε με δάκρυα στα μάτια ήταν: «Εμείς στην Αίγυπτο έχουμε ελληνική κοινότητα την οποία σεβόμαστε και της συμπεριφερόμαστε σωστά. Εσείς γιατί μας συμπεριφέρεστε έτσι;».


Χθες, σε δημοσιογράφους οι οποίοι τον επισκέφτηκαν στο Νοσοκομείο, με πόνο ψυχής έλεγε: «Για μένα πάνω απ΄όλα είναι η αξιοπρέπεια. Δεν φοβάμαι για τη ζωή μου. Την αξιοπρέπειά μου πρέπει να διατηρήσω».

Επίσης, ανέφερε ότι επιθυμεί να επιστρέψει στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά μέχρι χθες, η επίθεση σε βάρος του 25χρονου έγινε από ομάδα νεαρών από τους οποίους γύρω στα είκοσι άτομα ήταν θεατές των υπολοίπων που επιτέθηκαν στον
25χρονο.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ

Τα περιστατικά αυτά κινητοποίησαν κοινωνικούς φορείς της πόλης οι οποίοι πραγματοποίησαν συνάντηση προχθές το βράδυ και μεταξύ άλλων αποφάσισαν να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο αλλά και να οργανώσουν εκδήλωση την ερχόμενη Δευτέρα στα Πευκάκια της Νέας Χώρας.

To μέλος του "Κοινωνικού Στεκιού - Στεκιού Μεταναστών", κ. Τσουκάτος, χαρακτήρισε «δολοφονική» την επίθεση σε βάρος του 25χρονου Αιγύπτιου και πρόσθεσε ότι «το θέμα δεν αφορά μόνο αυτούς που υποστηρίζουν τους μετανάστες» αλλά «όλη την κοινωνία» καθώς «οι συγκεκριμένες συμμορίες αρχίζουν από τους πιο αδύναμους κρίκους που αυτή τη στιγμή στην κοινωνία μας είναι οι μετανάστες και στο τέλος θα πάρει όλους η μπάλα. Και αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό. Πρέπει να απασχολήσει όλους τους πολίτες. Τους γονείς, τους δασκάλους, τους καθηγητές, την γειτονιά. Όλους τους ανθρώπους. Για να δούμε πώς θα αντιδράσουμε. Συλλογικά και αλληλέγγυα. Το πρόβλημα αυτό μας αφορά όλους».

Ακόμα ο κ. Τσουκάτος κάλεσε την Αστυνομία να βρει τους δράστες των επιθέσεων και συμπλήρωσε ότι «μέχρι τώρα είναι τυχαίο που δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα».

ΤΟ ΣΤΕΚΙ

Σε ανακοίνωσή του το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών «καταγγέλλει τις ακραίες ρατσιστικές επιθέσεις που έγιναν εναντίον τριών μεταναστών τις τελευταίες μέρες στην περιοχή της Νέας Χώρας. Οι μετανάστες κοιμόντουσαν έξω, αφού δεν είχαν στέγη και οι δολοφονικές επιθέσεις έγιναν από ομάδα που φορούσε μαύρα ρούχα και επέβαινε σε μηχανάκια» και προσθέτει: «Οι τελευταίες επιθέσεις χαρακτηρίζονται από ακραίο μίσος και είναι πρωτόγνωρες για τα Χανιά, αφού οι δράστες χρησιμοποίησαν μαχαίρια και σιδηρολοστούς, με στόχο τη δολοφονία των θυμάτων».

Ακόμα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «απέναντι σ’ αυτά τα ακραία ρατσιστικά φαινόμενα θα πρέπει ολόκληρη η κοινωνία να είναι ενωμένη και αλληλέγγυα. Θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα δίχτυ προστασίας όλων των πολιτών από τις φασιστικές συμμορίες. Η υπόθεση δεν αφορά μόνο τους μετανάστες ή και αυτούς που τους υποστηρίζουν, αλλά ολόκληρη την κοινωνία, αφού οι μετανάστες είναι ο πρώτος στόχος των φασιστών, ως οι πιο αδύναμοι. Μετά θα έρθει η σειρά όλων των άλλων. 
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι σε περιόδους κρίσης αυξάνεται η ρατσιστική βία. Είναι η βία που έζησαν οι Εβραίοι επί Χίτλερ, αλλά η βία αυτή ήταν μόνο η αρχή της φασιστικής θηριωδίας, που εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την κοινωνία και τον κόσμο. Είναι η βία που έχουν ζήσει πολλοί Έλληνες του εξωτερικού από νεοναζιστικές ομάδες. Σήμερα είναι οι μετανάστες, αύριο θα είναι οι ομοφυλόφιλοι, μεθαύριο οι ναρκομανείς, οι κομμουνιστές, οι αναρχικοί, όλοι όσοι δεν συμφωνούν με τις απόψεις της φασιστικής ιδεολογίας, στο τέλος ολόκληρη η κοινωνία».

Τέλος, καλεί την Αστυνομία «να βρει τους ενόχους, πριν θρηνήσουμε νεκρούς!».

•Με ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.) καταγγέλλει και την νέα επίθεση σε βάρος του 25χρονου και καλεί την κοινωνία των Χανίων να καταδικάσει τις ρατσιστικές επιθέσεις.


Δε φοβάμαι το θάνατο, τον εξευτελισμό φοβάμαι

Δολοφονική επίθεση εναντίον 23χρονου μετανάστη στην Κόρινθο


20.6.2012 —πριν από μία βδομάδα, στα πλαίσια «προεκλογικής παρέμβασης» της συμμορίας της Χρυσής Αυγής, χτυπήθηκαν απρόκλητα μετανάστες από το Αφγανιστάν στο λιμάνι της πόλης, μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών (κάποιοι λένε ότι μπροστά ήταν και αστυνομικοί) και πέντε Αφγανοί πετάχτηκαν στη θάλασσα.

Τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, μία ημέρα μετά τις εκλογές που επιβεβαίωσαν την ύπαρξη φασιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία, έγινε και στην Κόρινθο ακόμα μία από τις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών που γίνονται τελευταία σε όλη τη χώρα. Στις 9:30 το βράδυ, καθώς ένας 23χρονος από το Πακιστάν επέστρεφε μόνος του από τη δουλειά του με το ποδήλατο (στο δρόμο από Λουτράκι προς Κόρινθο – περιοχή Ποσειδωνία) τον σταματούν δύο Έλληνες με μηχανή και τον ρωτούν αν είναι Πακιστανός.

Μετά από λίγο επιστρέφουν με άλλες δύο μηχανές (σύνολο τρεις μηχανές μεγάλου κυβισμού με έξι επιβαίνοντες) ΧΩΡΙΣ πινακίδες, τον χτυπούν με ένα ξύλινο παλούκι στο κεφάλι και φεύγουν. Το θύμα νοσηλεύτηκε για ένα βράδυ και ευτυχώς φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο είναι προφανές ότι πρόκειται περί στυγνών δολοφόνων, καθώς όταν χτυπάς –και μάλιστα απρόκλητα- κάποιον στο κεφάλι δεν μπορείς να ξέρεις αν θα ξανασηκωθεί.

Μετά από επίσκεψή μας στην αστυνομία για να ενημερωθούμε για τις ενέργειες της προανάκρισης, καθώς έχει γίνει μήνυση κατά αγνώστου, με έκπληξή μας ακούσαμε αστυνομικούς να αντιδρούν όταν είπαμε ότι πρόκειται προφανώς περί ρατσιστικής επίθεσης, αμφισβητώντας τη ρατσιστική διάσταση του χτυπήματος – ενδεικτικό, φοβόμαστε, του με πόση σοβαρότητα προσεγγίζεται το ζήτημα και του πόσες πιθανότητες έχει να εξιχνιαστεί. Μακάρι να διαψευστούμε, αλλά υποψιαζόμαστε ότι η υπόθεση θα έχει την τύχη των δεκάδων παρόμοιων υποθέσεων σε όλη τη χώρα που παραμένουν ανεξιχνίαστες. Σαν να μην έφτανε αυτό, περίπου δέκα συμπατριώτες του 23χρονου συνελήφθησαν την ώρα που πήγαιναν στο νοσοκομείο να τον επισκεφτούν και μέχρι αυτή την ώρα κρατούνται, καθώς δεν είχαν χαρτιά. Θυμίζουμε επίσης ότι πριν από μία βδομάδα, στα πλαίσια «προεκλογικής παρέμβασης» της συμμορίας της Χρυσής Αυγής, χτυπήθηκαν απρόκλητα μετανάστες από το Αφγανιστάν στο λιμάνι της πόλης, μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών (κάποιοι λένε ότι μπροστά ήταν και αστυνομικοί) και πέντε Αφγανοί πετάχτηκαν στη θάλασσα.

Φτάνει πια! Τα τάγματα εφόδου της φασιστικής Χρυσής Αυγής αλωνίζουν ανενόχλητα. Η αστυνομία δεν μπορεί (ή δεν θέλει;) να δώσει τέλος στα καθημερινά πλέον περιστατικά βίας ενάντια σε ανθρώπους με μόνο κριτήριο το χρώμα του δέρματός τους. Είναι σαφές ότι, όπως έγινε και με τις ορδές του Χίτλερ, η μειονότητα των μεταναστών είναι μόνο η αρχή – αν αφήσουμε τις ναζιστικές συμμορίες να δρουν ανενόχλητες, σύντομα θα χτυπούν όχι μόνο μετανάστες αλλά και όποιον άλλο δε δέχεται τις εντολές τους.

Η Κορινθιακή κοινωνία έχει χρέος να απομονώσει και να καταδικάσει τις συμμορίτικες λογικές που οδηγούν νομοτελειακά στην αυτοδικία και σε εμφυλιακό κλίμα. Ήδη η μικρή αλλά αισθητή μείωση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής στο Νομό δείχνει ότι οι Κορίνθιοι έχουν αρχίσει να τους παίρνουν χαμπάρι. Κανένας μπράβος πάνω από το κεφάλι μας, καμία νομιμοποίηση στις δολοφονικές επιθέσεις σε συνανθρώπους μας!


Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου

Το ρατσιστικό αμόκ της Χρυσής Αυγής



Το ρατσιστικό αμόκ που έχει καταλάβει τη συμμορία της Χρυσής Αυγής δεν εκδηλώνεται πια μόνο σε επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες στους δρόμους αλλά και εισβολές στα σπίτια τους. Ακόμα και τα στοιχεία που ακούμε στο βίντεο είναι πλασματικά αφού τα περισσότερα θύματα της φασιστικής-ρατσιστικής βίας φοβούνται να καταγγείλουν τους θύτες. Αν τολμήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο, η αστυνομία --ένα τέτοιο περιστατικό ακούμε και στο βίντεο- τους αποτρέπει να υποβάλλουν μηνύσεις.

Πηγή:theinsider

Μαχαίρωμα μετανάστη από τάγμα ΧΑ, σταθμός Αττικής




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.