Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ένα ποτήρι νερό και δύο φάπες


του risinggalaxy


Ο νεοναζί πετάει ένα νερό. Ο νεοναζί ρίχνει δύο φάπες.

Αλήθεια ποια είναι η απόσταση μεταξύ ενός ποτηριού νερού και ενός κατσαβιδιού ή μαχαιριού στην κοιλιά κάποιου;

Πως καθαγιάζονται τα μαχαίρια και τα κατσαβίδια και πως τα ποτήρια με νερό προκαλούν φρίκη;

Αλήθεια ποια είναι εκείνη η ψαλίδα της λογικής που κρύβει τα πογκρόμ και δεν μπορεί να κρύψει μερικές σφαλιάρες στην Κανέλλη;

Είναι μόνο ότι τις φάπες τις είδαμε live σε ένα από τα κανάλια που στο παρελθόν πήραν εργολαβία τη διαφήμιση των νεοναζί και το ξέπλυμα τους ως “επιτροπές κατοίκων”;

Αλήθεια πόσο φοβήθηκαν στα στούντιο του ΑΝT1, και πόσο φοβούνται οι πεζοί μετανάστες στον ΗΣΑΠ και τον Αγ.Παντελεήμονα;

Γιατί μας λένε στον ΑΝ1 ότι οι μπάτσοι ψάχνουν τον Κασιδιάρη αλλά δεν μας λένε ότι τον ψηφίζουν κιόλας σε ποσοστό 50%;

Πως γίνεται και για μια -και βάλε- εβδομάδα, να έχουμε οργανωμένες επιθέσεις νεοναζί στον ΗΣΑΠ και σε δρόμους της Αθήνας, με την αρωγή και προστασία της αστυνομίας, ξυλοδαρμούς κάτω από την Ακρόπολη νεολαίων που είχαν τα μαλλιά τους ράστα ή τόλμησαν να πουν μια κουβέντα στους ναζί, εκφοβισμούς απεργών… και ακριβώς την ίδια ώρα εκπρόσωποι της αριστεράς να κάθονται στο ίδιο πάνελ με τον εκπρόσωπο τύπου των μαχαιροβγαλτών;

Γιατί την ώρα που γίνονταν τα πογκρόμ δεν πήρε κάποιος από τα επιτελεία των κομμάτων της αριστεράς τηλέφωνο στους συμμετέχοντες στα πάνελ να τους πει να καταγγείλουν το γεγονός και να αποχωρήσουν; Έστω αυτό. Έστω με τη λογική ότι θα μάζευαν την προεκλογική τους καμπάνια οι μπάτσοι. Έστω.

Αφού για πάνω από μια δεκαετία μας τα έπρηξαν με το ιδεολόγημα πως “οι νεοναζί είναι μια γραφική ομάδα 10 παλαβών”, γιατί τώρα -που και αυτή η αναλυσάρα τους πήγε στα σκουπίδια- εγκαλούν όσους προειδοποιούσαν για τους ναζί και ασκούσαν κριτική στις τηλεοπτικές εμφανίσεις από κοινού με τους εθνικοσοσιαλιστές ;

Γιατί προσπαθούν να μας πείσουν ότι “η έκθεση των Ναζί στη τηλεόραση” θα “αποκαλύψει το πραγματικό τους πρόσωπο”;

Μα αυτό που έκανε σήμερα ο αρχιναζί on-camera ήταν η απολύτως ειλικρινής εφαρμογή του “πολιτικού προγράμματος” του κόμματος του. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Kαι δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι του έκοψε ψήφους. Εδώ θα είμαστε και μετά τις εκλογές και θα δούμε αν οι ψηφοφόροι του εθνικοσοσιαλισμού εν Ελλάδι συσπειρώνονται ή όχι γύρω από τα μαχαίρια και τις φάπες των αρχιναζί.

Το πρόβλημα όμως είναι πιο βαθύ. Το πρόβλημα είναι πρόβλημα ρατσισμού και εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας. Και δεν πρόκειται να βοηθήσουν οι επικλήσεις στην “λογική” των μικροαστικών στρωμάτων “που δεν ξέρουν οι περισσότεροι τι ψήφισαν”. Ο εκφασισμός είναι κοινωνική διεργασία, κοινωνικές σχέσεις.

Γιατί, το να γίνεται ντόρος για την τηλεοπτική επίθεση-σώου του αρχιναζί και να μην γίνεται ο ανάλογος ντόρος για τα μαχαιρώματα σε μετανάστες και νεολαίους…ναι είναι η ουσία του ρατσισμού. Είναι η αναπαραγωγή του με όρους θεάματος.

Όταν πολιτική σου γραμμή είναι η μη-σύγκρουση. Έστω και δια της μη-συμμετοχής στα τηλεοτικά πάνελ. Τότε επι της ουσίας δεν συγκρούεσαι με τον ναζισμό.

Όποιος δεν συγκρούεται αδιαπραγμάτευτα με τον Ναζισμό τον αναπαράγει.

Αυτό ΔΕΝ είναι το “παρακράτος” αγαπητοί φίλοι της αριστεράς.

Είναι η ουσία του Κράτους. Η ουσία του καπιταλισμού. Η επίθεση στην εργατική τάξη μέχρι την εξόντωση της. Μετά μόνο ο πόλεμος. Όταν δεν επιλέγεις την αντιπαράθεση με το Κράτος,, τότε ο ρατσιμός,ο φασισμός, ο σεξισμός και ο Ναζισμός, σου βαράνε την πόρτα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση πριν από μερικές μέρες με αφορμή (φαντάζομαι) την κριτική που του ασκήθηκε για τη συμμετοχή στελεχών του σε τηλεοπτικά πάνελ μαζί με τους Ναζί. Σε εκείνη την ανακοίνωση παρότι είχαμε όλα όσα προανέφερα(μαχαιρώματα, ξυλοδαρμούς, εκφοβισμούς κτλ) δεν υπήρχε η απόφαση ότι δεν θα ξανασυμμετέχουν σε πάνελ με Ναζί. Σήμερα έβγαλαν ανακοίνωση ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν ξανά σε πάνελ με Ναζί. Καλά για το ΚΚΕ δεν συζητάω. Στη Χαλυβουργία με αφορμή την ανενόχλητη επίσκεψη των Ναζί εξισώθηκαν όλοι οι μη-ΚΚΕ με τους Ναζί.

Αν δεν τρελαινόμουν απλά θα ήταν θλιβερό.

Από ότι φαίνεται το μάθημα του Στάλινγκραντ κάποιοι δεν το κατάλαβαν.

Και ας λένε το αντίθετο.

υ.γ σύμφωνα με μαρτυρία ανθρώπου στο facebook, που βρέθηκε σήμερα στα δικαστήρια για τη δίκη του αρχιναζί Κασιδιάρη, μπάτσοι και δικηγόροι έβλεπαν το βίντεο γελώντας και λέγοντας “καλά έκανε το παιδί”.

Καπιταλισμός. Καπιταλισμός.

Πηγή: risinggalaxy

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.