Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Αλ. Τσίπρας-"Δεν θα βγάλουμε τον κόσμο στους δρόμους"




Δεν θα καλέσουμε τους υποστηρικτές μας να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα λιτότητας, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Αντ’ αυτού, είπε, θα επικεντρωθούμε στη δημιουργία «μιας ασπίδας προστασίας για όσους βρίσκονται στο περιθώριο». Παράλληλα, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας που θα σχηματιστεί στην Ελλάδα «θα αποτύχει». 

«Η αλληλεγγύη και η αντίσταση είναι αμφότερες σημαντικές, αλλά τώρα η αλληλεγγύη είναι πιο σημαντική», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα βγάλει τον κόσμο στους δρόμους.

«Ο ρόλος μας είναι να είμαστε μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, να χειροκροτούμε κάθε τι θετικό, να καταδικάζουμε όλα τα αρνητικά και να προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις», πρόσθεσε. 

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί στην Ελλάδα «θα αποτύχει», διότι στηρίζεται σε «ξεπερασμένες πολιτικές δυνάμεις», ανοίγοντας το δρόμο για την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Κανείς άλλος εκτός από εμάς δεν μπορεί να κάνει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, διότι εμείς δεν είμαστε διεφθαρμένοι, ούτε φθαρμένοι. Αργά ή γρήγορα, θα έχουμε αυτήν την ευκαιρία», υποστήριξε. 

«Αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, η εναλλακτική λύση σήμερα θα ήταν τα άκρα, το χάος και η Χρυσή Αυγή», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας: «Θα ασκήσουμε μια πιο μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση και, προφανώς, θα οργανωθούμε ώστε να είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε την διακυβέρνηση όταν δοθεί η ευκαιρία». 

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την Ανγκελα Μέρκελ να μην «επιμείνει στο λάθος της λιτότητας». «Η Ευρώπη δεν μπορεί να πορευθεί ενωμένη εάν συνεχίσει να υποστηρίζει αυτά τα βάρβαρα μέτρα», είπε. 

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με τους εταίρους της «σχέδιο διάσωσης των τραπεζών, που οδηγεί «στη βύθιση των αναγκών της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας». 

«Αυτό που έλεγε πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το σχέδιο διάσωσης δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τώρα αυτό το αναγνωρίζουν όλοι», πρόσθεσε. 


Πηγή: Τα Νέα
via: Praxis

5 σχόλια:

  1. Το άρθρο του Reuters βρίσκεται στη διεύθυνση

    www.reuters.com/article/2012/06/19/us-greece-election-tsipras-idUSBRE85I13820120619

    και το απόσπασμα είναι:

    Asked about strategy after Sunday's election, Tsipras signaled that Syriza would not call its supporters onto the streets to protest against the austerity measures. The bloc of 12 leftist groupings would instead focus its energy on creating "a shield of protection for those on the margins".

    "Solidarity and resistance are both important, but right now solidarity is the most important," he said. "Our role is to be inside and outside parliament, applauding anything positive and condemning all that is negative and proposing alternatives."

    Το κομμάτι στα εισαγωγικά είναι αυτό που έχει μεταφερθεί αυτολεξεί και δεν λέει πουθενά το "Δεν θα βγάλουμε στους δρόμους τους υποστηρικτές μας". Αυτό αναφέρεται σε φράση έξω από τα εισαγωγικά και είναι εμφανώς ερμηνεία του "δημοσιογράφου". Ας τους πει κάποιος ότι πέρασαν οι εκλογές, βγήκε αυτός που ήθελαν, δεν χρειάζεται πλέον να προσπαθούν τόσο σκληρά. Αλλά μάλλον είναι λόγω κεκτημένης ταχύτητας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν αυτο δεν ειναι απομονωση φρασεων και διαστρεβλωση δηλωσεων τοτε τι ειναι? τυφλα να χει η καθημερινη και το μεγκα. μπραβο κοκκινη γωνια, τους εβαλες τα γυαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ ??????
    ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΜΕ ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Ο ΣΤΟΧΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε μην εξάπτεσαι. Τα είπε ο σύντροφός σου αυτά στο Ρόιτερς, άλλα έτσι κι αλλιώς έχουν επιδοθεί σε όργιο τέτοιων ή παρόμοιων δηλώσεων, όλοι οι Παπαδημούληδες που εμφανίζονται στα κανάλια.

    Είναι τόση η χαρά για τη δεύτερη θέση, που ούτε στα λόγια δεν κοντράρατε τον σχηματισμό αυτής της νέας κυβέρνησης. Όσο για τα σχόλια περί στόχου, ελεύθερου τύπου και του ιστολογίου μας, κρατήστε τη προπαγάνδα σας για τα νήπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.