Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΤΟΥΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;


Oι φωτογραφίες και τα βιντεάκια που ακολουθούν είναι από την περιοχή Αστούριας στην Ισπανία και από την μαχητική απεργία των ανθρακωρύχων που όπως γράφει και ένα κείμενο στο ιντερνέτ εμπεριέχουν ένα πολύ συνεκτικό habitus.


Eνα πολύ ολοκληρωμένο σύστημα δομών, μια οργανική εργατική κοινότητα που τους επιτρέπει να υπερασπίζονται το παρόν και το μέλλον τους με ένα πολύ μαχητικό και άγριο τρόπο….

Δεν είναι καθόλου αυτονόητο πως ανάλογες εικόνες μπορούν να μεταφερθούν και σε περιοχές σαν την Ελλάδα ανεξάρτητα του βάθους της κρίσης. Όπως λόγου χάρη θα μπορούσε να γίνει και στην περίπτωση της ΔΩΔΩΝΗΣ για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση της. Κάτι τέτοιο βέβαια στην παρούσα φάση φαντάζει ουτοπία…, εδώ τις τελευταίες μέρες καθημερινά παρελάσουν υποψήφιοι αγοραστές και οι εργαζόμενοι και το σωματείο μόνο που δεν τους καλοδεχτήκαν..

Βέβαια τα πράγματα δεν κυλάνε τόσο ομαλά: Λόγου χάρη η μητροπολιτική προλεταριακή αντιβία και στο ΔΕΚΕΜΒΡΗ του 2008 απέδειξε πρωτότυπες μορφές προλεταριακής αντιβίας… Το μέλλον θα δείξει τι χαρακτήρα θα πάρει μια όξυνση της ταξικής πάλης και στην Ελλάδα


Όχι δεν είμαστε ενάντια στην βία από πού και αν προέρχεται… είμαστε ενάντια στην εργοδοτική, φασιστική και κρατική βία που θέλει τον εργαζόμενο με σκυμμένο το κεφάλι. Είμαστε υπέρ της προλεταριακής αντιβίας, με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο επιλέξουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δια των εργατικών τους συνελεύσεων….


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.