Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

8 χρόνια και 5 μήνες φυλακή σε φοιτητές για το πανό ¨Δωρεάν παιδεία¨



Άλλη μια ψηφίδα στο παζλ αυταρχισμού από τη μεριά της τυφλής από ταξικό μίσος αστικής δικαιοσύνης ήρθε να προστεθεί στο παζλ του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού στην Τουρκία. Εξωφρενικές ποινές σε αγωνιστές φοιτητές που το έγκλημα τους είναι ότι διεκδικούν «Δωρεάν Παιδεία». Εκκαθάριση της δικαστικής έδρας από τους δικαστικούς που αντιτίθενται στις υποδείξεις πολιτικής εξόντωσης που υποδεικνύει το πολιτικό και δικαστικό κατεστημένο, μουσουλμανικό και κεμαλικό. Είναι η πραγματική ουσία του Τουρκικού κράτους, που με την ακραία καταστολή του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος επιχειρεί να ανοίξει το δρόμο του νέου γύρου καπιταλιστικής κερδοφορίας. Αυτή είναι η Τουρκία του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, που κυβερνά το Πολιτικό Ισλάμ του ΑΚΡ με ηγέτη τον Ερντογάν, και προβάλλεται ως χώρα πρότυπο στους λαούς της περιοχής από ΗΠΑ και Ε.Ε.

Το 10ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης επέβαλε ποινή 8 ετών και 5 μηνών στους φοιτητές Μπερνά Γιλμάζ και Φερχάτ Τουζέρ οι οποίοι στις 14-3-2010 και κατά την διάρκεια ομιλίας του Ερντογάν σε συνέδριο Ρωμά, είχαν ανοίξει που έγραφε ¨Θέλουμε και θα πάρουμε δωρεάν παιδεία¨.Ο τρίτος φοιτητής, ο Ουτκού Αγιάρ αθωώθηκε για την κατηγορία ¨μέλους παράνομης οργάνωσης¨ και τιμωρήθηκε με ποινή 2 χρόνια και 2 μήνες φυλάκιση για ¨συνέργεια σε παράνομη οργάνωση¨.

Οι αγωνιστές φοιτητές παρέμειναν για 19 μήνες κρατούμενοι, ενώ στην εκδίκαση της υπόθεσης στο 10ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης στο δικαστικό μέγαρο στην περιοχή Τσαλαγιάν, οι κατηγορούμενοι Μπερνά Γιλμάζ, Φερχάτ Τουζέρ και Ουτκού Αγιάρ δεν μετείχαν.

Η δικηγόρος Ταϊλάν Τανάι ανέφερε: ¨Από την αρχή αυτής της δικαστικής διαδικασίας το δικαίωμα της δίκαιης δίκης παραβιάστηκε. Ο εισαγγελέας που στην πρόταση του είχε πει να αθωωθούν, μετά από σύντομο διάστημα μετατέθηκε στο Μπουγιούκτσεκμετζέ. Και του αφαιρέθηκαν οι ειδικές αρμοδιότητες¨. Κατά την εκδίκαση υπήρξε λογομαχία ανάμεσα στον δικηγόρο και σε μέλος της σύνθεσης σχετικά με τα δικαστήρια ειδικής δικαιοδοσίας. Η δικηγόρος Ταϊλάν Τανάι ανέφερε πως ¨Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως αυτά τα δικαστήρια μετατράπηκαν σε τέρατα. Και πραγματικά έχουν μετατραπεί σε τέρατα¨. Μετά από αυτό το μέλος της σύνθεσης Αϊτεκίν Οζανλί αντέδρασε και είπε ¨Εμείς είμαστε τέρατα; Ο δικηγόρος απάντησε πως Εγώ δεν είπα πως είστε τέρατα. Απλά περιέγραψα μια παρατήρηση του πρωθυπουργού¨.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο εργαζόμενος λαός σε Ελλάδα και Τουρκία δεν έχει να χωρίσει τίποτε. Ο εχθρός υπάρχει και είναι Κοινός: είναι οι κυβερνήσεις της αντεργατικής λαίλαπας, της ακραίας κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών, είναι η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, είναι οι τράπεζες, οι εργολάβοι και οι βιομήχανοι. Ενάντια σε αυτούς πρέπει να Αγωνιστούμε, Αυτούς πρέπει να Ανατρέψουμε.
Ας γυρίσουμε λοιπόν την πλάτη στον εθνικισμό και τον ρατσισμό, σηκώνοντας τις σημαίες του σύγχρονου Εργατικού Διεθνισμού που απαιτεί η εποχή μας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.