Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Εκδήλωση-Βιβλιοπαρουσίαση "Ναζισμός & Εργατική Τάξη"


Την Παρασκευή 4 ΜΑΙΟΥ στις 18.00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, δυο μέρες πριν τις εκλογές η Κίνηση Εργατικής Χειραφέτησης & Αυτοοργάνωσης διοργανώνει εκδήλωση όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Sergio Bologna "Ο Ναζισμός και η Εργατική τάξη, κρίση, κράτος πρόνοιας και αντιφασιστική βία στη γερμανία του μεσοπολέμου " [εκδόσεις antifa scripta]. 




Μέσα σε ένα ζοφερό background αναβαθμισης της καπιταλιστικής επίθεσης απο το κράτος και τα αφεντικά και μια παράλληλη άνοδο του νεο-φασισμού και νεο-ναζισμού, επιλέγουμε να αναδείξουμε την ανάγκη γενικευμένης όξυνσης της ταξικής πάλης, μέσα στους εργατικούς χώρους, στους άνεργους, στα κοινωνικά μέτωπα και το πεζοδρόμιο. Αποστοιχιζόμαστε απο τις λογικές κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης της ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ απο κοματικούς φορείς που δεν μπορούν και δεν θέλουν να εκφράσουν τα συμφέροντα και τις ανάγκες του σύγχρονου προλεταριάτου. 


Εαν δεξιοι κι αριστεροί μιλούν για μια Νέα Δημοκρατία της Βαιμάρης για εμάς αυτό σημαίνει ένα πράγμα: ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ απέναντι σε κράτος, φασίστες και αφεντικά, απέναντι στο σύνολο των καπιταλιστικών θεσμίσεων και τερατογεννήσεων. 


Με Σωματεία Βάσης, δομές Ανέργων, Λαικές Συνελεύσεις και Αδιάλλακτους Ταξικούς Αγώνες τσακίζουμε τον κόσμο των αφεντικών και των συνοδοιπόρων τους. 


Σας προσκαλούμε όλους εργαζόμενους, και άνεργους στην εκδήλωση και τη συζήτηση, σε ένα πρώτο σταθμό στη διαδρομή για το χτίσιμο του Ταξικού Δυναμικού Αντικαπιταλιστικού & Αντιφασιστικού Αγώνα. 


ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ & ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.