Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΑ ΠΑΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ-ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ….



Καθώς η πολιτική ζωή χρωματίζεται έντονα από το σκάνδαλο των πολεμικών εξοπλισμών, με τον Τσοχατζόπουλο να κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο σύγχρονο σήριαλ αποπροσανατολισμού του λαού μας με τίτλο «η αυτοκάθαρση του αστικού πολιτικού συστήματος», αξίζει να δούμε την παρακάτω είδηση που δείχνει με σαφήνεια ότι «όχι μόνο δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, ούτε τα πληρώνουμε όλοι μαζί, ούτε κερδίζουμε τώρα όλοι μαζί»!

Οι μίζες και το βρώμικο πολιτικό κλίμα αποτέλεσαν λοιπόν την κορυφή του παγόβουνου στην προηγούμενη φάση αστικής καπιταλιστικής ανάπτυξης, όπου οι πολεμικοί εξοπλισμοί έπαιξαν κεντρικό ρόλο στο να στηθεί στα πόδια της η ελληνική ιδιωτική πολεμική βιομηχανία, και διαμέσου των αμαρτωλών Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, αναλαμβάνοντας εργολαβίες και αποκτώντας τεχνογνωσία. Παράλληλα, η συμμετοχή του ελληνικού στρατού στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ έπαιξε τον κεντρικό ρόλο στη διεκδίκηση από τους Έλληνες επιχειρηματίες πάσης φύσεως συμβολαίων. Επιστέγασμα της πολυδιάστατης «Διπλωματίας των Εξοπλισμών» που με τόσο ζήλο και επιτυχία άσκησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αποτελεί η διεθνοποίηση των προσανατολισμών των Ελλήνων βιομηχάνων που δραστηριοποιούνται στον τομέα Άμυνας και Ασφάλειας, στέλνοντας φυσικά πάντα το λογαριασμό, διαμέσου της άγριας φορολογίας, στον εργαζόμενο λαό μας.

Έχοντας λοιπόν όλα αυτά κατά νου, προϋποθέσεις που δείχνουν να υποτιμούν ή καλύτερα για τις οποίες αδιαφορούν σήμερα τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ιδιοκτησίας συνήθως των ίδιων ανθρώπων που ασχολούνται με τη βιομηχανία και το εμπόριο του πολέμου, καλούμαστε να δούμε την παρακάτω είδηση, με τίτλο «Τheon Sensors: Η Ελλάδα της επιτυχίας στην Άμυνα»: Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα: Η Ελλάδα των επιτυχιών και της τεχνολογικής πρωτοπορίας και μάλιστα στο τομέα της Άμυνας: Η ΘΕΩΝ Αισθητήρες ανακοίνωσε ότι υπέγραψε νέες εξαγωγικές συμφωνίες συνολικής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν προϊόντα της στον τομέα των ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων προηγμένης τεχνολογίας.

Σημειώνεται ότι λόγω της αδυναμίας έκδοσης εγγυητικών επιστολών από τις ελληνικές τράπεζες για να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς τους οποίου εν συνεχεία κέρδισε, η εταιρεία κατέβαλε μετρητοίς (!) την αξία των εγγυήσεων. Αυτό και μόνο για να καταδειχθεί το τεράστιο τραπεζικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες εξαγωγικού προσανατολισμού στην Ελλάδα.
Οι δύο νέες επιτυχίες συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ, έχουν να κάνουν συγκεκριμένα με τα εξής προγράμματα:

− Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των παραδόσεων στα πλαίσια προγενέστερου συμβολαίου, το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (Η.Α.Ε.) προχώρησε στην ανάθεση δύο νέων συμβάσεων για την παραγγελία σημαντικού αριθμού Μονόκυαλων καθώς και Δίκυαλων Νυκτερινής Όρασης από τη Θέων. Σημειώνεται η παραγγελίες αυτές είναι διπλάσιες από το προηγούμενο συμβόλαιο με την ίδια χώρα.
− Το Υπουργείο Άμυνας των Χιλής μετά από διεθνή διαγωνισμό επέλεξε την Θέων και προχώρησε στην παραγγελία σημαντικού αριθμού Μονόκυαλων, Δίκυαλων καθώς και Περισκοπίων Νυκτερινής Οδήγησης. Η Πρέσβειρα της Χιλής στην Ελλάδα Ms. Carmen Ibanez δήλωσε την ικανοποίησή της για την αύξηση των εμπορικών συναλλαγών ανάμεσα στις δύο χώρες καθώς από μόνες τους οι ανωτέρω συμβάσεις, σχεδόν θα διπλασιάσουν τις εξαγωγές της Ελλάδος προς τη Χιλή για το έτος 2012.
− Επίσης η Θέων υπέγραψε επίσης κι άλλες συμβάσεις για την προμήθεια Μονόκυαλων καθώς και Διοπτρών Νυκτερινής Όρασης με τη Γαλλική Αστυνομία, το Βέλγιο και χώρες της Μέσης Ανατολής.
Η Θέων συμμετέχει σε διαγωνισμούς σε 10 διαφορετικές χώρες και βάσιμα ευελπιστεί ότι σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει και νέες παραγγελίες για τα υψηλής τεχνολογίας προϊόντα της και ιδιαίτερα για το καινούριο Μονόκυαλο το οποίο θεωρείται το πιο προηγμένο προϊόν στον κόσμο στην κατηγορία του, λόγω του ελαφρύτερου βάρους του και πολλών άλλων τεχνικών πλεονεκτημάτων του. Τέλος, η Θέων ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας των δύο γραφείων της στο Αμπού Ντάμπι (ΗΑΕ) και στη Σιγκαπούρη για την υποστήριξη της παγκόσμιας παραγωγικής της δραστηριότητας και προώθησης των πωλήσεών της.

Στην παραπάνω επιχειρηματική επιτυχία έρχεται να προστεθεί η ανάληψη της συντήρησης των Patriot του NATO από την INTRACOM Defense! Μετά από διεθνή διαγωνισμό η NAMSA (NATO Maintenance and Supply Agency) ανέθεσε στην INTRACOM Defense Electronics για δύο χρόνια, με προαίρεση τριών επιπλέον ετών, την υποστήριξη των αντιαεροπορικών συστημάτων PATRIOT. Η συμφωνία αυτή είναι συνέχεια μιας 5ετους συνεργασίας για το ίδιο αντικείμενο, που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και η οποία είχε ανατεθεί και πάλι στην INTRACOM Defense Electronics μέσω διεθνούς διαγωνισμού. Με τη σύμβαση αυτή η INTRACOM Defense Electronics θα προσφέρει στα κράτη-μέλη του NATO τα απαραίτητα υλικά και τις σχετικές υπηρεσίες για εργοστασιακή υποστήριξη (Depot Level Maintenance - DLM), επισκευές, επιθεωρήσεις και τροποποιήσεις για την υποστήριξη των αντιαεροπορικών συστημάτων PATRIOT.
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι το λεγόμενο ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο είναι βουτηγμένο στο αίμα των λαών, έχει προϋπόθεση την απόλυτη κρατική στήριξη (πολιτική, οικονομική, στρατιωτική), είναι συνυφασμένο με την συμμετοχή σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε.
Για να μπορέσει να επεκταθεί επομένως διεθνώς πρέπει να εκμεταλλευτεί με απίστευτους όρους την ελληνική εργατική τάξη και την νεολαία (απαίτηση για σύνδεση της πολεμικής βιομηχανίας με τα πανεπιστήμια για εξασφάλιση φθηνής έρευνας κλπ.), να εμπλέξει τον λαό μας σε βρώμικους πολέμους και να εξασφαλίσει την ανεμπόδιστη επιβολή της Νέας καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων.
Παραμένουμε πιστοί στην άποψη για μπλοκάρισμα όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων, στην κατάργηση της πολεμικής βιομηχανίας και στον αναπροσανατολισμό σε ειρηνικούς παραγωγικούς σκοπούς, στην άμεση έξοδο από ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.