Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

“Ανακατάληψη” ΕΣΗΕΑ



Γνωστός για τον έρποντα λαϊκισμό του, ο εντολοδόχος της εργοδοσίας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, Ηλίας Κανέλλης, ξεσπάθωσε ακόμη μία φορά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22/5.

Αφού αποδοκιμάστηκε έντονα από τους συμμετέχοντες στη συνέλευση, έπειτα από τους γελοίους ισχυρισμούς του ότι οι τσέπες των εργοδοτών είναι άδειες και ότι ο συνδικαλισμός κατέστρεψε τα media, αποφάσισε να υπερασπιστεί το ταμείο της ΕΣΗΕΑ και τους άνεργους αναζητώντας τα διαφυγόντα έσοδα.

Έτσι, αναφέρθηκε στην κατάληψη που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια σε κτίριο ιδιοκτησίας της Ένωσης, στην οδό Ζαΐμη στα Εξάρχεια. Απογοητευμένος επειδή δεν έμειναν στη θέση τους τα λουκέτα που μπήκαν στο κτίριο από συνεργείο της ΕΣΗΕΑ, έπειτα από παρότρυνσή του, στις 4 Μαΐου, και από το γεγονός ότι η κατάληψη εξακολουθεί να υφίσταται, στάθηκε στο ζήτημα εξαπολύοντας πυρά κατά του ΔΣ της Ένωσης (που δεν υπάκουσε στις νέες εντολές του) και δήλωσε ότι η παράταξή του θα προβεί σε μηνύσεις ώσπου να γίνει «ανακατάληψη» (!) του κτιρίου.

Έτσι, λοιπόν, ο Ηλίας Κανέλλης επέλεξε, μέσα στο βάρβαρο εργασιακό τοπίο που βιώνουμε, να αναδείξει ως ένα από τα μέγιστα ζητήματα της συνέλευσης ενός ολόκληρου κλάδου τα διαφυγόντα έσοδα των ταμείων της Ένωσης από ένα κτίριο που, πριν καταληφθεί, παρέμενε εγκαταλειμμένο για περισσότερο από μια δεκαετία, προκειμένου να δημιουργήσει θολές εντυπώσεις και να ρίξει στάχτη στα μάτια: όλοι γνωρίζουμε ότι τα έσοδα που δεν μπαίνουν στα ταμεία προέρχονται κυρίως από τις εισφορές που δεν έχουν καταβάλει οι εκδότες, όπως άλλωστε πράττουν και με τις εισφορές στα δημόσια ταμεία. Ότι στα 70 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη των εκδοτών προς τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων στον Τύπο και ότι δεν καταβάλλουν τέλος αγγελιοσήμου. Και ότι η μεγάλη σφαγή στα ασφαλιστικά ταμεία των δημοσιογράφων συντελέστηκε μετά την υποχρεωτική υπαγωγή των αποθεματικών τους, που είχαν επενδυθεί σε τίτλους του ελληνικού δημοσίου, στο PSI.

Και δεν είναι μόνο αυτά που παραλείφθηκαν εσκεμμένα από τον Ηλία Κανέλλη• δεν υπολόγισε ούτε καν την αναφορά του έτερου προσκυνητή της κάθε λογής εργοδοσίας, Πάσχου Μανδραβέλη, σύμφωνα με την οποία η ΕΣΗΕΑ νοικιάζει τα ακίνητα που διαθέτει περίπου προς 500 ευρώ το μήνα: σε τέτοιο αστρονομικό ποσό, λοιπόν, ανέρχεται η χασούρα από το ξενοίκιαστο κτίριο της Ζαΐμη!

Ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, αλλά και ως συνδικαλιστής που υπονομεύει το συνδικαλισμό από τα «μέσα», ο Ηλίας Κανέλλης παρέλειψε, τέλος, να αναφέρει ότι στα έξοδα της ΕΣΗΕΑ για το 2011 συμπεριλαμβάνεται το ποσό των 58.765 ευρώ για έξοδα κυλικείου (βλ. καφεδάκια και τοστάκια των διοικούντων και των παρατρεχάμενών τους), καθώς και το ποσό των 10.597 ευρώ για έξοδα στάθμευσης των αυτοκινήτων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Μήπως τελικά είναι προτιμότερη μια «ανακατάληψη» της Ένωσης για να μαζευτούν τα «διαφυγόντα έσοδα»;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.