Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Για τη σύλληψη του Νίκου Κατσίφη



Ένα απίστευτο γεγονός συνέβη σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα.

Ανδρες της ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν και οδήγησαν στην ΓΑΔΑ σήμερα το μεσημέρι, διαδηλωτή ο οποίος συμμετείχε στην χτεσινή αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Καλλιθέα.

Νεότερη Ενημέρωση (19.00): Τέσσερις κατηγορίες απαγγέλθηκαν στον διαδηλωτή που συνελήφθη σήμερα στο σπίτι του και κρατείται στην ΓΑΔΑ. Πρόκειται για τον Ν. Κατσίφη, συνδικαλιστή οικοδόμο ο οποίος αύριο θα περάσει με την διαδικασία του αυτοφώρου από Εισαγγελέα κατηγορούμενος για απόσπαση κρατουμένου, εξύβριση και απόπειρα σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού, κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Αύριο το πρωί καλείται συγκέντρωση αλληλεγγύης στο κτίριο 6.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα και μέλος της Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό η αστυνομία όπως έχει καταγγελθεί πολλές φορές καλύπτει συνεχώς τους ακροδεξιούς και φασίστες, πράγμα που συνεβη και χθες κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης.

Οπως καταγγέλει στο alterthess από νωρίς φασίστες με μηχανάκια περνούσαν από τον χώρο της συγκέντρωσης όπου και προκαλούσαν και έφτυναν τους παρευρισκόμενους. Κάποια στιγμή μετά από αρκετές προκλήσεις οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν και τότε εμφανίστηκε ένα περιπολικό της ΕΛΑΣ το οποίο σταμάτησε έναν Αιγύπτιο μετανάστη. Μετά από την παρέμβαση συνδικαλιστών και μελών αντιρατσιστικών οργανώσεων ο μετανάστης αφέθηκε ενώ οι αστυνομικοί δήλωσαν πως προχώρησαν στην κράτηση του για την προστασία του ίδιου. Έτσι και έληξε το περιστατικό, μέχρι σήμερα όπου αστυνομικοί με πολιτικά συνέλαβαν τον Ν. Κατσίφη.

17.00: Αυτήν την στιγμή συγκεντρώνονται στην ΓΑΔΑ αλληλέγγυοι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. Νεότερες πληροφορίες για ενδεχόμενες κατηγορίες θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες.

Η Πρωτοβουλία ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική βία σε ανακοίνωση της καταγγέλλει τη σύλληψη του Νίκου Κατσίφη, που έγινε σήμερα το μεσημέρι 13 Μαΐου, έξω από το σπίτι του στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς της Ασφάλειας με πολιτικά.

"Η σύλληψη έγινε την επόμενη μέρα της αντιρατσιστικής πορείας που πραγματοποιήθηκε στην Καλλιθέα από μετανάστες και Έλληνες που διαμαρτύρονταν για τις επιθέσεις των φασιστικών συμμοριών, οι οποίες έχουν αυξηθεί την τελευταία εβδομάδα, μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή και έχουν οδηγήσει σε σοβαρότατους τραυματισμούς μεταναστών καθώς και σε προσπάθειες πυρπόλησης σπιτιών που διαμένουν οι μετανάστες." αναφέρει.

"Η σύλληψη του Νίκου Κατσίφη συνιστά πράξη επίδειξης αυταρχισμού της αστυνομίας και εντάσσεται στη συνολική πρακτική της ελληνικής αστυνομίας, η οποία όχι μόνο δεν εμποδίζει τις φασιστικές επιθέσεις, αλλά και τις υποβοηθάει χτυπώντας τους Έλληνες και τους μετανάστες που προσπαθούν να αμυνθούν απέναντι στους φασίστες. Καθ' όλη τη διάρκεια της αντιρατσιστικής πορείας της 12ης Μαΐου η στάση της αστυνομίας ήταν άκρως προκλητική. Επιχείρησαν να απομονώσουν και να συλλάβουν όλους τους μετανάστες που πήραν μέρος στην κινητοποίηση, πράγμα το οποίο απετράπη από την παρουσία των Ελλήνων αγωνιστών, αλλά και από την υποδειγματική στάση και την αυτοσυγκράτηση των ίδιων των μεταναστών." τονίζει.

"Γι' αυτό και η αστυνομία αποφάσισε να εκδικηθεί την αποτυχία της να παίξει το ρόλο του θεσμικού βραχίονα της Χρυσής Αυγής και προχώρησε στη σύλληψη του αγωνιστή Νίκου Κατσίφη, στέλνοντας ένα μήνυμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού απέναντι στο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα. Ο αγωνιστής Νίκος Κατσίφης θα έχει αμέριστη τη συμπαράσταση ολόκληρου του λαού της Καλλιθέας. Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι θα σταθούμε στο πλευρό του." αναφέρει.


Πηγή: alterthess

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.