Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ισπανία: Σύλληψη της Γραμματέας της αναρχοσυνδικαλιστικής CGT


Η καταπίεση συνεχίζετε μετά την γενική απεργία της 29 Μάρτη. Σήμερα το πρωί, την ώρα που πήγαινε στην δουλειά της, άνδρες της Καταλανικής αστυνομίας, συνέλαβαν την γραμματέα της οργάνωσης της CGT στην Βαρκελώνη Laura Gómez και την οδήγησαν στο τμήμα στο Les Corts. Οι κατηγορίες της αστυνομίας είναι καταστροφές και εμπρησμός στο χρηματιστήριο της Βαρκελώνης.

"Οι κατηγορίες ενώ δεν έχουν καμία πραγματική βάση αλήθειας σκοπεύουν να δημιουργήσουν την εικόνα ενός βίαιου ατόμου και παράλληλα να ποινικοποιήσουν κάθε συμμετοχή σε διαμαρτυρίες θέλοντας να αναστείλουν τον αυξητικό ρυθμό ένταξης των εργαζομένων στην CGT. Η συμμετοχή της Laura στην γενική απεργία ήταν απόλυτα ειρηνική και οι δράσεις της έχουν να κάνουν με την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων" ήταν η άμεση δήλωση του συνδικάτου που οργάνωσε διαμαρτυρία μπροστα στο τμήμα όπου κρατήτε η Gomes

Η σύλληψη της Gomez «συμπίπτει» με την δημοσίευση από την αστυνομία ενός site με φωτογραφίες (κατα τα Ελληνικα πρότυπα) που έχουν τραβηχτεί κατά την διάρκεια των επεισοδίων και που καλεί τους πολίτες να ρουφιανέψουν τα στοιχεία εκείνων που εμφανίζονται στην σελίδα.


Πηγή: indymedia.athens

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.