Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Στις ΗΠΑ απαγορεύουν τη προσφορά φαγητού στους άστεγους


Μπορεί ο δήμαρχος Αθηναίων Καμίνης να κρατά τα δημόσια κτίρια κλειστά και να μη δέχεται να φιλοξενηθούν οι άστεγοι, να νοιάζεται μόνο για το πώς θα φύγουν οι Αγανακτισμένοι από το Σύνταγμα και το πώς θα απαγορευτούν οι διαδηλώσεις, εκφράζοντας με συνέχεια και συνέπεια το ρόλο λαγού στο αντιδραστικό σερί του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, αλλά τους δημάρχους των αμερικανικών πόλεων δεν τους φτάνει. Προσπαθεί βέβαια, αλλά πρέπει να φάει πολλά ψωμιά ακόμη.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η προσφορά τροφής προς τους άστεγους έχει πλέον απαγορευθεί σε μεγάλες πόλεις σε όλη την επικράτεια, καθιστώντας τη χώρα των Η.Π.Α. ακόμη πιο ανάλγητη. Σε άλλες πόλεις όπου δεν έχει ισχύσει αυτή η έκδηλη απαγόρευση, η προσφορά τροφής προς αστέγους έχει αγκιστρωθεί από τόσες προϋποθέσεις - όπως η απόκτηση ακριβών ειδικών αδειών, η υποχρεωτική λήψη μαθημάτων προετοιμασίας φαγητού κ.ο.κ - ώστε η προσφορά τροφής προς τους άστεγους να έχει γίνει απλησίαστη για τον κοινό κόσμο. Ορισμένες πόλεις προβαίνουν σε αυτές τις απαγορεύσεις και περιορισμούς επειδή ισχυρίζονται ότι ανησυχούν για τους υγειονομικούς κινδύνους που εγκυμονεί η διαμοίραση τροφής από τους πολίτες, προτιμώντας να πεθάνουν της πείνας από το να δεχτούν την άμεση βοήθεια του γείτονα. Προσφάτως είχαμε απαγορεύσεις στη Φιλαδέλφεια, στο Ορλάντο, στη Νέα Υόρκη, στο Λας Βέγκας, στο Ντάλας, στο Χιούστον κ.α., ενώ σε εκκλησία της Λουιζιάνα απαγορεύθηκε να προσφέρει νερό γιατί δεν είχε κυβερνητική άδεια.

Και αναρωτιέται κανείς: καλά, όλοι αυτοί, ομοσπονδιακή κυβέρνηση-γερουσιαστές κλπ. που οδήγησαν τον κόσμο στο δρόμο, ξαφνικά ενδιαφέρονται για την υγεία του;
Μα φυσικά και όχι. Για την καπιταλιστική-καταναλωτική βιτρίνα νοιάζονται, για τα συμφέροντα του εμπορικού κόσμου και των μεσιτών-ιδιοκτητών ενδιαφέρονται. Μετανάστες, άνεργοι, άστεγοι, ναρκομανείς είναι τα σκουπίδια του «ΟΜΟΡΦΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» των αστών και του MEGA τους... Πρέπει να εξαφανιστούν από μπροστά μας ή ακόμη καλύτερα να εγκλειστούν σε Στρατόπεδα Συγκέντρωσης!!!

Δε θέλουν να συνωστίζονται οι άστεγοι στο κέντρο των πόλεων όπου γνωρίζουν ότι θα τους προσφερθεί τροφή!
Φυσικά, σε περιόδους κρίσης, όπου η φτώχεια και η εξάρτηση από τα κρατικά επιδόματα έχει σκαρφαλώσει σε επίπεδα άνευ προηγουμένου, η διάλυση του όποιου κράτους πρόνοιας προβάλλεται ως μέσο για τη μείωση των κρατικών ελλειμμάτων και μόνη διέξοδος μένει ο ιδιωτικός τομέας που μετατρέπει κάθε κοινωνικό προϊόν σε κέρδος. Παράλληλα, το πρόβλημα της έλλειψης στέγης εντείνεται συνέχεια στις Η.Π.Α καθώς τα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας αστέγων διώχνουν άτομα κάθε βράδυ λόγω έλλειψης χώρων....

Στην Ελλάδα όμως «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»! Ο ΣΚΑΙ που προπαγανδίζει την ταξική επίθεση της κυβέρνησης και της Τρόικας, που απολύει επίσης συνέχεια προσωπικό, μαζί με την Εκκλησία που ενδιαφέρεται μόνο να εξασφαλίσει το ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ της τεράστιας περιουσίας της, σε συνεργασία με τα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, γαλέρες των νέων εργασιακών σχέσεων των ανύπαρκτων εργατικών δικαιωμάτων.

ΌΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΝ να κερδοσκοπούν και διαφημίζουν το «φιλάνθρωπο» έργο τους που εμείς ως καταναλωτές πληρώνουμε.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η φιλανθρωπία όχι μόνο δεν είναι λύση, αλλά μπορεί να αποτελεί και ενόχληση όταν δε φέρει την σφραγίδα του αστικού πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου. Του Βαρδινογιάννη και του Κυριακού, της Λάτση και των ιδρυμάτων Ωνάση-Μποδοσάκη.

Μόνη λύση είναι η ανάπτυξη μαχητικών και μαζικών κοινωνικών αγώνων για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, η Ανατροπή του συστήματος της χυδαίας εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.