Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Κτηνώδη βία της κυβέρνησης ΑΚΕΛ σε Ελληνοκύπριους-Τουρκοκύπριους αγωνιστές της Επανένωσης



Η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ απέδειξε ότι ουσιαστικά δε θέλει την επανένωση του λαού της Κύπρου. Υπάρχει και διεκδικεί την εξουσία μόνο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ελληνοκυπριακής αστικής τάξης. Για να το κάνει αυτό θα συντρίψει κάθε αμφισβήτηση και ειλικρινή κινηματική έκφραση που υπερασπίζεται και παλεύει για την Ειρήνη και την Συμφιλίωση των Κυπρίων. Για το ελληνοκυπριακό αστικό κατεστημένο το μόνο που υπάρχει είναι η αποκλειστική χρήση της Κυπριακής οντότητας, η αποκλειστική εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων. Γδέρνει λοιπόν τον λαό με φόρους και περικοπές, συμμαχεί με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ, προχωρά σε νέους πολεμικούς εξοπλισμούς, εμπλέκεται σε όλους τους τρομοκρατικούς-πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, ενός κόμματος πλέον που δεν έχει καμιά σχέση με την Αριστερά και την απελευθερωτική προοπτική της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας συστηματικά συνθλίβει και δολοφονεί τον Κυπριακό λαό και τα κινήματα ανενόχλητη. Την καταστολή του διεθνούς κινήματος «Ένα Πλοίο για τη Γάζα», διαδέχτηκε η μαζική δολοφονία με την έκρηξη στην Ναυτική Βάση στο Μαρί, για την οποία έμεινε ατιμώρητη η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Χριστόφιας, για να έρθει η κτηνώδη επίθεση σε ειρηνικούς αγωνιστές, προκειμένου να εκκενωθεί ένα αχρησιμοποίητο κτίριο που ανήκει στην Εκκλησία, τη μεγάλη αντιδραστική δύναμη της Κυπριακής κοινωνίας.

Διαβάζουμε λοιπόν στην εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»: «Έφοδο στο σπίτι που χρησιμοποιούν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι που υποστηρίζουν την επανένωση, στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας από τη κυπριακή αστυνομία. Μέλη της ΜΜΑΔ, που ήταν εφοδιασμένα με όπλα, μέλη της ΥΚΑΝ, αλλά και αστυνομικοί από άλλες υπηρεσίες εισέβαλαν στο σπίτι κλοτσώντας πόρτες, σπάζοντας τζάμια και αναποδογυρίζοντας τα πάντα και άρχισαν να ακινητοποιούν και να ελέγχουν όσους βρίσκονταν τη δεδομένη στιγμή στο κτήριο.

Κραυγές πανικού ακούγονταν από τα δωμάτια, δύο τουλάχιστον νεαροί θεάθηκαν να είναι τραυματισμένοι και λουσμένοι στα αίματα, ενώ πρόσωπο που εισήλθε στο κτήριο χωρίς να γίνει αντιληπτό, ανέφερε ότι είχαν ανήλικη δεμένη πισθάγκωνα με χειροπέδες. Τους υπόλοιπους τούς είχαν καθισμένους στο πάτωμα και δεν τους επέτρεπαν να εξέλθουν, καθώς προέβαιναν σε ελέγχους. Οι σκηνές ήταν πραγματικά απερίγραπτες και δεν θα ήταν πραγματικά υπερβολή να λεχθεί ότι θύμιζε αστυνομική έφοδο για να συλλάβει γκάγκστερς. Το σπίτι που χρησιμοποιούν οι νεαροί ανήκει στη Μητρόπολη Κύκκου, λόγω όμως του προχωρημένου της ώρας, δεν κατέστη δυνατόν να μάθουμε εάν υπήρχε ένταλμα έρευνας και εάν ενημερώθηκε η Μητρόπολη. Ακόμα και ο λόγος που στήθηκε όλη αυτή η επιχείρηση είναι άγνωστος, καθώς τη στιγμή που η εφημερίδα οδηγείτο στο πιεστήριο, το επεισόδιο βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη».

Εμείς μένουμε στο πλευρό των Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων αγωνιστών, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στον τιτάνιο αγώνα που πραγματοποιούν έχοντας απέναντι τους την Κυβέρνηση ΑΚΕΛ, το κατοχικό καθεστώς και τα ξένα στρατεύματα ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ-Βρετανίας-κατοχικά τουρκικά στρατεύματα, το αστικό κατεστημένο που μετατρέπει το νησί σε αβύθιστο αεροπλανοφόρο των ιμπεριαλιστών ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε., αποτελώντας το σημαντικότερο στήριγμα του Ισραήλ στα βάρβαρα πολεμικά του σχέδια.

Για να πάνε τα πράγματα αλλιώς για τον Κυπριακό λαό απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ανάπτυξη ενός νέου εργατικού διεθνισμού που ενωμένοι οι εργαζόμενοι σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο θα παλέψουν για τα δικαιώματα τους, θα γυρίσουν την πλάτη στην «εθνική ενότητα» και στον εθνικισμό, ανατρέποντας τις κυβερνήσεις του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής καταστολής-τρομοκρατίας και του πολεμικού τυχοδιωκτισμού.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.