Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Να τους κατασπαράξουμε πριν μας καταπιούν

Ενώ τα νέα μέτρα φτωχοποίησης και εξαθλίωσης της ζωής μας βρίσκονται προ των πυλών, την ίδια στιγμή που, ενόψει εκλογών, το δίπολο «μνημονιακών» και «αντι-μνημονιακών» πολιτικών χώρων επιβάλλεται από τα πάνω σαν μείζονος σημασίας συζήτηση, ο εκφασισμός του πολιτικού συστήματος πραγματοποιείται με γοργά βήματα και τα αποτελέσματά του, μέρα με την μέρα, γίνονται αντιληπτά με θλιβερό τρόπο.

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας ασύλληπτης, συστημικής κτηνωδίας. Αποκορύφωμά της, η αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου, Δημήτρη Χριστούλια στο Σύνταγμα και η δολοφονική και παραλίγο μοιραία επίθεση που δέχθηκε από άνδρες των ΜΑΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ, Μάριος Λώλος κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων που ακολούθησαν.

Από τα παραπάνω, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι αναμφισβήτητο: Η αντίσταση και ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της κατάστασης είναι κάτι περισσότερο από ανάγκη. Είναι υποχρέωση και πρέπει να γίνει συλλογική πραγματικότητα άμεσα. Διαφορετικά, το ανθρωποφάγο σύστημα μου μας εξουσιάζει, θα χορτάσει χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα.

Οφείλουμε να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας άμεσα. Μέσα από την δημιουργία αυτοοργανωμένων δομών αντίστασης στους χώρους εργασίας και από εκεί σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Μακριά από τους ψεύτικους διαχωρισμούς με βάση την εθνικότητα που μας επιβάλουν για να μας διασπάσουν. Με όπλο την ταξική αλληλεγγύη και την συλλογική δύναμη.

Να οικοδομήσουμε στο σήμερα την κοινωνία του αύριο. Να παλέψουμε για να ανατρέψουμε αυτό το σύστημα.

Μέχρι την νίκη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.