Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Πετυχημένη κινητοποίηση έξω από το κατάστημα “Μοσχούτης” στην Ερμού, στη Θεσσαλονίκη


 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο 17/3/2011 στο πεζόδρομο της Ερμού, μπροστά στο κατάστημα παπουτσιών “Μοσχούτης” από εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων και της αποζημίωσης, σε απολυμένη συναδέλφισσα από το κατάστημα παπουτσιών. Η εργοδοσία ύστερα από την κινητοποίηση τελικά έδωσε τα δεδουλευμένα στην συναδέλφισσα.

Ανοίχθηκε πανό ενώ μοιράστηκε μαζικά στους περαστικούς και τους πελάτες του καταστήματος η παρακάτω ανακοίνωση:

Kαμιά ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία
Να δωθούν τώρα τα δεδουλευμένα και η αποζημίωση στην εργαζόμενη

Η εταιρεία “Μοσχούτης” στις 30 Οκτωβρίου 2011 απέλυσε την εργαζόμενη Ειρήνη Κατσούδα, που δούλευε στο κατάστημα της Σταδίου 10. Χρωστάει στην εργαζόμενη τα δεδουλευμένα Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου καθώς και την ανάλογη αποζημίωση. Αρνηθηκε να παρευρεθεί στην επιθεώρηση εργασίας παρ΄ότι είχε κληθεί δύο φορές.

Η στάση του συγκεκριμένου εργοδότη δεν είναι μεμονωμένη. Είναι η τακτική που ακολουθούν οι εργοδότες στηριζόμενοι στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης που τους επιτρέπει να λειτουργούν ανεξέλεγκτα και καταρργεί κάθε εργατικό δικαίωμα με κοινή επιδίωξη να μετατραπεί η αγορά εργασίας σε σκλαβοπάζαρο. Έτσι θα έρθει η “ανάπτυξη” για την οποία μιλάνε…
Κέρδη και ασυδοσία για το κεφάλαιο, ανασφάλεια και φτώχεια για τους εργαζόμενους. Τέτοια είναι η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας την οποία επιδιώκουν οι κυβερνήσεις του “Μαύρου Μετώπου”, η ΕΕ και το ΔΝΤ.

Η μόνη λύση που μένει για μας τους εργαζόμενους είναι η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη και ο αγώνας μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, μέχρι την πλήρη ανατροπή των σχεδίων τους.
Όχι στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, καμιά μείωση μισθού, καμιά απόλυση. Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους.
Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων και της αποζημίωσης στην απολυμένη Ειρήνη Κατσούδα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.