Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Σε μία λωρίδα και τοίχο-τοίχο...

Θέλεις να διαδηλώσεις; Κάνε αίτηση…

Αυστηρότερη νομοθεσία για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, σχεδιάζει σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση, μετά τη χτεσινή ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου με θέμα τις πρόσφατες καταστροφές. Στο εξής, όποιος θέλει να διαδηλώνει οφείλει να κάθεται σε μια λωρίδα του δρόμου και να ζητά τη συνεργασία της αστυνομίας

Στη χτεσινή συνεδρίαση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, όσον αφορά τις πορείες και τις διαδηλώσεις ζητήθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας η πρόταση που είχε συντάξει προ διετίας μαζί με τις επιχειρήσεις του εμπορικού κέντρου της Αθήνας, η οποία ανέφερε τα εξής:

Όποιος θέλει εφεξής να διαδηλώνει στο κέντρο της Αθήνας θα πρέπει να ζητάει εγγράφως την άδεια της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής, πέντε μέρες πριν από τη διεξαγωγή της διαδήλωσης.
Όποιος δεν μπορεί να διασφαλίσει την τάξη και την περιφρούρηση της διαδήλωσης που διοργανώνει οφείλει να συνεργάζεται με την αστυνομία και να της ζητά, με αποζημίωση, πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης. Διαφορετικά, για κάθε ζημιά δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη αποζημίωσης. Σε περίπτωση όπου ο οργανωτής έχει ζητήσει πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης και σημειωθούν ζημιές, την ευθύνη αποζημίωσης την αναλαμβάνει η Αστυνομία.
Όλες οι διαδηλώσεις πλην αυτών που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικές απεργίες, την πορεία του Πολυτεχνείου και την Πρωτομαγιά υποχρεωτικά οφείλουν να καταλαμβάνουν μία λωρίδα κυκλοφορίας. Διαφορετικά, οι πορείες στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας να μην επιτρέπονται.

10 εκατομμύρια ευρώ για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν

Τη χτεσινή συνεδρίαση απασχόλησαν ακόμη οι αποζημιώσεις των επιχειρήσεων που επλήγησαν και η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των δημόσιων χώρων από τους βανδαλισμούς που προκλήθηκαν την Κυριακή.

Όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, η Περιφέρεια Αττικής θα προσφέρει 10 εκατ. ευρώ για την άμεση στήριξη των επιχειρήσεων που υπέστησαν καταστροφές. «Θα εισηγηθώ στο Περιφερειακό Συμβούλιο να λάβει άμεσα τη σχετική απόφαση. Η ενίσχυση αυτή θα δοθεί μετά τον αναγκαίο έλεγχο των ζημιών», ανέφερε ο Γ. Σγουρός. 

Πηγή: http://www.thepressproject.gr

Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε
Βίντεο από τη συγκέντρωση και τις συγκρούσεις στην Αθήνα 12/2/2012:



Για περισσότερα βίντεο πατήστε Διαβάστε περισσότερα...

Πηγή: athensindymedia
via: http://risinggalaxy.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.