Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Συν/Σύριζα: πολιτικός τυχοδιωκτισμός χωρίς όρια



Αν και –τουλάχιστον δημοσκοπικά- φαίνεται να του βγαίνει η επιλογή του Σύριζα να συνεργαστεί με στελέχη που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ, οι αντιδράσεις που συναντά από μέρος της βάσης του συνεχώς διευρύνονται. Τον περασμένο μήνα  τριανταδύο στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ συνέταξαν και έστειλαν επιστολή στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία εκφράζουν τις διαφωνίες τους σχετικά με την απόφαση του σχήματος, να συνεργαστεί μ’ αυτά τα άτομα. Στην επιστολή τους δήλωσαν  ότι είναι αντίθετοι και δεν τους εκφράζει η συμπόρευση με ανθρώπους που εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ όταν έχουν ταυτίσει την πορεία τους με εργατοκτόνους νόμους και πρακτικές. (Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή τους εδώ).

Η ηγεσία όμως του Σύριζα και ο Τσίπρας εκτιμούν ότι οι συνεργασία με τους «ΠΑΣΟΚογενείς» θα αποδώσουν εκλογικά οφέλη στο πολιτικό τους μόρφωμα και μπακαλίστικα σκεπτόμενοι πιστεύουν ότι από τέτοιες συνεργασίες άσχετα αν θα υπάρξουν αντιδράσεις και αποχωρήσεις θα αυξήσουν το εκλογικό τους ποσοστό. Γι’ αυτό πρόσφατα ακούσαμε τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σύριζα να μας λέει πως πραγματοποιεί περιοδείες με τον Π. Κουρουπλή και τον Αλέξη Μητρόπουλο και διαπίστωσε ότι «οι άνθρωποι οι οποίοι αισθάνονται ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι πιστοί στις αξίες, τις ιδέες και τα ιδανικά τους, έρχονται να συναντήσουν την Αριστερά»! 

Δεν έχει πολιτική αντίληψη χρυσόψαρου ο Τσίπρας. Βλέπει ότι το πολιτικό μόρφωμα του Κουβέλη –«η αριστερά της ευθύνης» τρομάρα τους- έχει γίνει πόλος έλξης για Πασοκικά στελέχη που παζαρεύουν το πολιτικό τους μέλλον αλλά και για απλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και θέλει να μπει σφήνα. Γ’ αυτό και ο Τσίπρας μιλάει για «μια μεγάλη συμμαχία και να διεκδικήσουμε τη διακυβέρνηση της χώρας».

Αναταράξεις, μέσα στο κόμμα τους, από τις επιλογές της ηγετικής ομάδας του Σύριζα υπήρξαν και θα υπάρξουν. «Η αναφορά, ακόμη και ο υπαινιγμός για συνεργασία με τη σοσιαλδημοκρατία σήμερα έστω και σε επίπεδο στελεχών που πηδάνε όψιμα σαν τα ποντίκια από το βυθιζόμενο σκάφος, τροφοδοτούν τις εκδοχές της ανοικοδόμησης του αστικού πυλώνα της σοσιαλδημοκρατίας παρά την εναλλακτική απάντηση της Αριστεράς» έγραφε σε άρθρο του στην «Αυγή» ο Γιώργος Σαπουνάς μέλος της Γραμματείας του Σύριζα, ενώ σήμερα, η ίδια εφημερίδα μας λέει για την κρίση που ξέσπασε σε μια συνιστώσα του Σύριζα την ΚΟΕ ή οποία διέγραψε 11 από τα 25 μέλη του καθοδηγητικού της οργάνου (Ν. Γαλάνη, Απ. Παπαποστόλου, Απ. Χαραλαμπίδη, Π. Κουτσιανά, Παντ. Κουτσιανά, Δ. Μητρόπουλο, Χρ. Κατσούλα, Σπ. Κόγκα, Κ. Κωστόπουλο, Γ. Τριανταφυλλόπουλο και Β. Χατζηνάκη) οι οποίοι με κείμενο τους που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο σημειώνουν ότι η ΚΟΕ έπαιξε ρόλο «κομπάρσου» στις επανεκκινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και στα «παντρέματά του με την υπό εκκόλαψη κεντροαριστερά (Κοτζιάς κ.λπ.)». 

Δεν μας παραξενεύει φυσικά τίποτα απ’ τις πρόσφατες επιλογές αυτού του κόμματος. Ο Σύριζα/Συν είναι ένα πολιτικό μόρφωμα όπου ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός και ο οπορτουνισμός είναι κύρια χαρακτηριστικά του. Τώρα μάλιστα που έβαλε πλάνο να φτιάξει «μεγάλη συμμαχία και να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας» …



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια υβριστικού και ρατσιστικού περιεχομένου.